Bărbatul din comuna Mălini infectat cu noul coronavirus va rămâne sub tratament încă șapte zileActualitate

Bărbatul din comuna Mălini infectat cu noul coronavirus va rămâne sub tratament încă șapte zile

       Accesări: 3480

Informații contradictorii au circulat în această după-amiază în legătură cu situația primului pacient din județul Suceava infectat cu noul coronavirus.

Instituția Prefectului Suceava a transmis inițial că bărbatul, în vârstă de 71 de ani, din Mălini, figurează ca vindecat în statisticile oficiale (informație care s-ar regăsi în raportarea efectuată la nivel național de către Departamentul pentru Situații de Urgență).

Ulterior, după discuții cu responsabilii Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Prefectura Suceava revenit cu precizarea că suceveanul rămâne sub tratament încă 7 zile, după ce, în cursul zilei de duminică, dar și și în această după-amiază, specialiștii din Iași i-au prelevat pacientului mai multe probe.

Tot astăzi, a fost confirmată infectarea cu COVID19 a unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Cajvana, care a fost transferat la Clinica de boli infecțioase din Iași. Tânărul a călătorit în Italia și se afla în autoizolare la domiciliu.

La nivelul județului Suceava sunt monitorizate la domiciliu 559 de persoane din care 314 persoane care s-au întors din zonele de risc.

Alma Clinic

În ultimele 24 de ore au ieșit din autoizolare 107 de persoane.

În spațiile de carantină instituționalizată sunt cazate 132 de persoane.

Până acum au fost testate 131 de persoane, iar pentru 129 dintre acestea rezultatul a fost negativ.

ȘTIRI