Bărbat cercetat în stare de arest preventiv pentru agresarea unei patrule de poliţie în oraşul DolhascaRural

Bărbat cercetat în stare de arest preventiv pentru agresarea unei patrule de poliţie în oraşul Dolhasca

       Accesări: 2741

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a dispus miercuri, 17 februarie,  arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat.

Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi fusese reţinut pentru 24 de ore.

Cererea de arestare preventivă a fost formulată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, a confirmat că agresiunea s-a produs în oraşul Dolhasca.

Numele agresorului nu poate fi dat publicităţii, pentru că în această etapă a cercetărilor se aplică principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Potrivit informaţiilor făcute publice de procurorii fălticeneni, duminică, 14 februarie 2021, în intervalul orar 17:30 – 19:30, în timp ce se afla pe o stradă, în apropierea locuinţei sale, bărbatul a exercitat acte de violenţă fizică faţă de doi agenţi de poliţie care se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu.  

Bărbatul l-a lovit pe unul dintre poliţişti, cu o bâtă de lemn, la nivelul toracelui, în partea stângă, cauzându-i leziuni traumatice care necesită un nr. de 3-5 zile îngrijiri medicale, iar pe celălalt l-a lovit cu pumnul, la nivelul feţei, cauzându-i leziuni traumatice care necesită un nr. de 4-6 zile îngrijiri medicale.

Agresorul a folosit bâta şi pentru a lovi autospeciala de poliţie, folosită la intervenţie de către cei doi agenţi de poliţie, la nivelul geamului portierei stânga faţă şi peste oglinda stângă faţă, distrugându-le. Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 1822,82 lei.

„Punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă  etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.         

                                                

ȘTIRI