Avarie majoră pe aducțiunea de apă din Baia. ACET întrerupe furnizarea apei potabile în FălticeniLocal

Avarie majoră pe aducțiunea de apă din Baia. ACET întrerupe furnizarea apei potabile în Fălticeni

       Accesări: 3042

Actualizare (29 aprilie / ora 8.50). Conducerea ACET Fălticeni ne-a informat că remedirerea defecţiunii de pe aducţiunea de apă Baia 1 a fost finalizată în această dimineaţă, la ora 05.30. La această oră este în umplerea rezervolului de 2500 m.c. din Oprişeni. Furnizare apei în zona cartierelor Oprişeni, Maior Ioan urmează să se reia după ora 11.30. În zona străzii Ion Creangă, alimentarea cu apă se va relua după ora 13.30.

Actualizare (ora 20.15). Intervenția pentru remedierea defecțiunii ar putea dura cel puțin 5 ore, ne-a informat conducerea ACET Fălticeni. Este așteptată o echipă a furnizorului, care va aduce de la Suceava piesele necesare pentru efectuarea lucrării. Față de anunțul inițial, după evaluarea avariei s-a constatat că este afectată coloană de 400 mm.

Informația inițială

În jurul orei 17.15, conducerea furnizorului de apă ACET Fălticeni a anunțat că s-a sistat pomparea apei de la stațiile subterane Baia, în urma unei avarii majore care s-a produs pe aducțiunea de apă Baia 1 (coloana de oțel, de 500 mm.).

Prin urmare, bazinul de înmagazinare de la rezervorul Oprișeni a rămas nealimentat.

În următoarele ore vor râmâne nealimentate mai multe zone de case și blocuri de pe strada Maior Ioan, zona centrală, Republicii, etc.

Angajații ACET Fălticeni urmează să evalueze avaria produsă și să efectueze reparațiile necesare.

ȘTIRI