Controale ample în județul Suceava pe linia ilegalităților în domeniul silvic. Garda Forestieră și Direcția Silvică sunt sprijinite de polițiști și jandarmiActualitate

Controale ample în județul Suceava pe linia ilegalităților în domeniul silvic. Garda Forestieră și Direcția Silvică sunt sprijinite de polițiști și jandarmi

       Accesări: 987

La sfârșitul acestei săptămâni s-a constatat o intensificare a acțiunilor pe care polițiștii suceveni le  desfășoară în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, dar și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, și lucrători de jandarmi.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În județ sunt instituite 5 puncte fixe de control, acționându-se în sistem integrat împreună cu lucrători de jandarmi dar și specialiști ai Direcției Silvice. De asemenea, la nivelul fiecărei subunități sunt organizate filtre în trafic pe toată perioada zilei.

Două echipe mobile formate din polițiști din cadrul Biroului Delicte Silvice și specialiști ai Gărzii Forestiere monitorizează traseele de deplasare uzitate în mod frecvent de transportatorii de material lemnos.

Acțiunile au ca principal rol creșterea vizibilității organelor de control și descurajarea activităților ilicite în domeniul silvic, dar și verificarea, identificarea și sancționarea celor care nu respectă legislația în domeniu.

Vineri și sâmbătă, 161 de polițiști, jandarmi și specialiși din cadrul Direcției Silvice și Gărzii Forestiere au fost implicați în activități de prevenire și combatere a delictelor silvice.

Au fost desfășurate 36 de acțiuni punctuale și au fost organizate 50 de filtre rutiere pe raza județului.

Au fost constatate 4 infracțiuni (furt, fals material in înscrisuri oficiale, uz de fals și fals informatic toate prevăzute de Codul Penal, infracțiunile de fals fiind în legatură cu falsificarea avizelor de însoțire a materialului lemnos și raportarea in aplicația SUMAL).

Au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, toate la Legea 171/2010 și OUG 195/2002 în valoare de 54.810 lei.

Au fost verificate 370 de vehicule și au fost confiscați 62 metri cubi material lemnos în valoare de circa 19.000 lei.

ȘTIRI