Au început lucrările pentru amenajarea parcărilor spitalului din Fălticeni, aleilor pietonale și parcării de la blocul ANLLocal

Au început lucrările pentru amenajarea parcărilor spitalului din Fălticeni, aleilor pietonale și parcării de la blocul ANL

       Accesări: 1906

Un nou șantier deschis la începutul verii. Proiectul privind sistematizarea spațiilor din preajma Spitalului Municipal Fălticeni și a blocurilor ANL este în plină desfășurare. Lucrările au demarat la sfârșitul săptămânii trecute și ar putea fi încheiate până la finalul acestui an.

Cel puțin așa speră primarul Cătălin Coman, care crede că prestatorul poate încheia proiectul înainte de termenul prevăzut în contract, respectiv februarie 2023.

Prima etapă din proiect, demolarea vechiului spital, realizată în noiembrie 2021, s-a lăsat cu un protest extrem al profesorului Ioan Ilișescu.

Acum se desfășoară etapa a doua care constă în instalarea sistemului de colectare al apelor pluviale. Lucrările pentru amenajarea rețelei vor dura între patru și șase săptămâni. Utilajele firmei AC Mobile au început activitatea încă de săptămâna trecută, iar din luna iulie ar urma ca terenul să fie nivelat și pregătit pentru sistematizare.

Lucrările edilitare prevăd căi de acces pietonale, spații verzi, instalarea de mobilier urban, căi de acces auto și trei parcări, inclusiv cele pentru blocurile ANL, ce vor însuma aproximativ 200 de locuri.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Planul autorităților locale este amenajeze spații de parcare atât pentru personalul medical, cât și pentru aparținători (rudele pacienților).

Pacarea pentru spital va avea două căi de acces, dinspre strada Mihai Eminescu și Cuza Vodă.

Un spațiu de parcare mai mic va fi realizat lângă biserică, iar altele două vor fi amenajate în zona blocului ANL și lângă spital, în zona dinspre strada Cuza Vodă.

Costurile privind realizatea documentației proiectului, avizelor, lucrărilor de demolarea și amenajare pentru parcări, alei și acces auto se ridică la 2 milioane de lei.

Banii sunt alocați integral din bugetul local.

ȘTIRI