Concursul Interjudețean „Acolada” și-a desemnat câștigătorii. Marele premiu revine unei eleve din  DolheștiEducație

Concursul Interjudețean „Acolada” și-a desemnat câștigătorii. Marele premiu revine unei eleve din Dolhești

       Accesări: 2789

Emoții, succese și premii pe măsură. Elevii pasionați de matematică au fost invitați să ia parte la ultima competiție importantă înaintea vacanței de vară. Concursul Interjudețean „Acolada” și-a reluat locul în calendar, după doi ani de pauză, ediția 2022 fiind caracterizată printr-o prezență numeroasă.

Desfășurat în comuna Bogdănești, concursul, ajuns la ediția cu numărul 15, lansat de profesorul Vasile Solcanu și organizat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, este adresat elevilor din mediul rural, din clasele IV-VIII.

Peste 100 de elevi din județele Bacău, Iași, Botoșani și Suceava au participat la ediția de anul acesta, invitați fiind și elevi din județele Bistrița-Năsăud și Olt.

Din zona Fălticeni au participat copii de la ciclul primar și gimnazial ai școlilor din Baia, Bogdănești, Cornu Luncii, Drăgușeni, Dolhești, Horodniceni, Mălini, Preutești, Râșca și Vadu Moldovei.

Elevii din Bogdănești, Mălini, Râșca și Vadu Moldovei au obținut printre cele mai bune rezultate.

Marele premiu al Concursului Interjudețean „Acolada” i-a revenit elevei Lavinia Beclea, de la Școala Gimnazială „Hatmanul Șendrea” Dolheștii Mari, din Suceava, îndrumată de profesoara Diana Beclea, eleva fiind și singurul competitor din concurs care a obținut 40 de puncte.

S-au mai remarcat elevii Domnica Boca (Școala Gimnazială Botoșana), Ursuțu Nectarie Ursuțu (Școala Gimnazială Bogdănești), Butacu Alessia Butacu (Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Bacău) și Andreea Pîntea (Școala Gimnazială Vadu Moldovei), câștigătorii premiilor întâi.

Compania Dedeman susține tinerii iubitori de matematică

Concursului Interjudețean „Acolada”s-a desfășurat sâmbătă, 4 iunie, la Școala Gimnazială Bogdănești, cu sprijinul Primăriei Bogdănești, care a oferit bani pentru achiziția de cărți pentru premierea elevilor, și a bisericii din localitate, unde toți participanții au servit masa.

Sponsor principal este compania Dedeman care de 15 ani finanțează această competiție.

Anul acesta au fost oferiți 15.000 de lei pentru premierea concurenților și pentru masa concurenților, însoțitorilor, membrilor comisiei și invitaților.

Ca și la celelalte 14 ediții, compania Dedeman este sponsor principal 15000 de lei pentru premierea concurenților și pentru masa concurenților, însoțitorilor, membrilor comisiei și invitaților, peste 160 de persoane, care a fost servită la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Bogdănești.

Alți sponsori ai concursului au fost primarul comunei Bogdănești, Cristian Sopon, laureat al acestui concurs la prima ediție din 2006, cu suma de 1000 de lei, Editura ”Taida” din Iași, SSMR din România, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și Facultatea de inginerie mecanică, autovehicule și robotică, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat la Căminul Cultural Bogdănești, unde oaspeții au urmărit un program artistic susținut de grupul ”Noițele”, condus de domnul învățătorul Ion Costân.

Un concurs valoros

Profesori valoroși s-au implicat și anul acesta în ceea ce privește tematica subiectelor concursului.

Unii dintre ei sunt membri marcanți ai Societății de Științe Matematice din România și cu rezultate deosebite în ceea ce privește matematica: conducători de edituri, autori de culegeri și de manuale școlare, organizatori de îndrăgite concursuri de matematică, autori de ingenioase probleme date la concursurile și la olimpiadele de matematică, îndrumători de valoroși elevi câștigători de numeroase premii și medalii la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, membri ai comisiilor naționale și internaționale de organizare a olimpiadei de matematică.

Președinte al concursului a fost profesorul universitar doctor Radu Gologan, Universitatea „Politehnica”, București, președintele Societății de Științe Matematice din România.

Din partea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, înrudirea matematicii cu fizica a fost reprezentată de domnul profesor universitar doctor inginer Ilie Muscă, decan al Facultății de inginerie mecanică, autovehicule și robotică.

Organizatorul și inițiatorul concursului, profesorul Vasile Solcanu, le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în reușita acestei ediții a Concursului ”Acolada”.

Premianții clasei a IV-a:

Premiul I: Boca Domnica – Școala Gimnazială Botoșana
Premiul II: Ieremie Rebeca – Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni
Premiul III: Bălăceanu Marta – Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini

Premianții clasei a V-a:

Premiul I: Ursuțu Nectarie – Școala Gimnazială Bogdănești
Premiul II: Budianu Alexandra – Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini
Premiul III: Vîlcu Rareș – Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Bacău

Premianții clasei a VI-a:

Premiul I: Butacu Alessia – Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Bacău
Premiul II: Nistor Nicolae – Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini
Premiul III: Paroș Antonia – Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Bacău

Premianții clasei a VII-a:

Premiul I: Beclea Lavinia Elena – Școala Gimnazială „Hatmanul Șendrea” Dolheștii Mari
Premiul II: Gogan Maria Veronica – Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini
Premiul III: Ruscanu Anastasia – Școala Gimnazială Râșca

Premianții clasei a VIII-a:

Premiul I: Pîntea Andreea Sabina – Școala Gimnazială Vadu Moldovei
Premiul II: Brădățanu Mihail – Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini
Premiul III: Petrache Ilaria-Anastasia – Școala Gimnazială Râșca

ȘTIRI