Apel urgent al pompierilor suceveni: Vă rugăm să încetați incendierea vegetației uscate!Actualitate

Apel urgent al pompierilor suceveni: Vă rugăm să încetați incendierea vegetației uscate!

       Accesări: 1893

Inspectorii de specialitate din cadrul ISU Suceava au aplicat, de la începutul anului, amenzi în cuantum total de 22.500 lei, însă incendiile de vegetație uscată continuă să izbucnească în județ.

În această după-amiază, pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava erau angrenaţi în localizarea şi lichidarea a cinci incendii de vegetaţie uscată pe teritoriul judeţului.

Alte 12 astfel de incendii s-au produs în cursul zilei de miercuri, 18 martie 2020, în localitățile: Vama, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Costileva, Cârlibaba, Putna, Capu Codrului, Straja, Frătăuții Noi, și Stroiești (2 incendii).

În ultima localitate s-au înregistrat și cele mai mari suprafețe afectate, în două incendii, respectiv 15 hectare, la primul, și 10 hectare, la al doilea.

O anexă gospodărească a fost cuprinsă de flăcări, ieri, 18 martie, în cartierul siretean Pădureni, iar proprietara, în vârstă de 88 de ani, a ajuns la spital cu atac de panică. Incendiul a pornit de la un foc deschis în spații deschise, făcut în urma curățeniei de primăvară. Casa și anexele femeii au fost salvate de pompierii militari în ultima clipă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La Marginea, un incendiu de vegetație uscată s-a propagat de pe un teren viran la o societate comercială, unde a ars un perete din fibră de sticlă de la o construcție, pe aproximativ 15 mp. De asemenea, s-au topit și 50 de coli de policarbonat. Și acest incendiu, a fost lichidat la timp de pompieri.

Un incendiu de mare amploare s-a produs pe raza comunei Cârlibaba, unde un foc în aer liber a pus în pericol fondul forestier și unde au ars aproximativ 4 hectare de vegetație uscată și de islaz împădurit.

Au intervenit pompierii militari din cinci subunități, respectiv Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Fălticeni și Rădăuți, precum și lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) și ai Ocolului Silvic (OS) de pe raza comunei.

Peste 8 ore de luptă cu flăcările, pe un teren accidentat, în condiții de vânt și curenți ascendenți, cu vegetație uscată și resturi de exploatare forestieră. Focul s-a extins foarte rapid și a pus în pericol fondul forestier învecinat.

Chiar dacă lipsa apei a reprezentat una dintre marile probleme, forțele de intervenție au reușit să lichideze ultimele focare aproape de ora 23:00, iar peste noapte, o parte dintre acestea, au rămas în supraveghere pentru ca incendiul să nu reizbucnească.

ȘTIRI