Ministrul de interne al Franței va vizita centrul logistic umanitar, tabăra mobilă pentru refugiați și vama de la SiretActualitate

Ministrul de interne al Franței va vizita centrul logistic umanitar, tabăra mobilă pentru refugiați și vama de la Siret

       Accesări: 477

Tot mai multe oficialități străine sosesc în județul Suceava. După ce doi comisari europeni au fost prezenți la inaugurarea Centrului logistic umanitar de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, acum este anunțată vizita ministrului de interne din Franța. Reprezentanții prefecturii anunță într-un comunicat de presă faptul că ministrul Gérald Darmanin va sosi vineri, 11 martie, la Suceava.

El va fi însoțit de Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Franței la București.

Oaspeții vor fi însoțiți de Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, și Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

După sosirea pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, oficialii francezi se vor deplasa la Siret unde vor vizita punctul de trecere a frontierei și tabăra mobilă destinată persoanelor deplasate din Ucraina.

Pe agenda oaspeților francezi se află și Centrul logistic umanitar din Suceava, inaugurat în urmă cu câteva zile, pe care, de asemenea, îl vor vizita.

Mahanu Design

Gérald Darmanin, precum și oficialitățile române vor susține scurte declarații de presă la Vama Siret.

Ministrul de interne al Franței a fost joi în vizită la frontiera dintre Polonia și Ucraina, unde a declarat că autoritățile europene se pregătesc să primească refugiații din Ucraina.

Din acest motiv a fost convocat un Consiliu excepțional al miniștrilor de Interne din UE pentru a lua toate măsurile necesare pentru gestionarea problemei refugiaților ucraineni.

De la izbucnirea războiului în Ucraina, în județul Suceava au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, mai mulți ambasadori și miniștri și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat

ȘTIRI