Aleșii locali fălticeneni votează! Proiecte locale pentru noua creșă, spital, muzeul de artă și educație prin teatruLocal

Aleșii locali fălticeneni votează! Proiecte locale pentru noua creșă, spital, muzeul de artă și educație prin teatru

       Accesări: 421

Voturi pentru proiecte locale. Consilierii locali fălticeneni sunt convocați la prima ședință ordinară din acest an. Deliberativul se întrunește vineri, 27 ianuarie, pentru dezbaterea și aprobarea mai multor acte normative.

Pe ordinea de zi sunt 15 proiecte de hotărâre.

13 dintre acestea îl au ca inițiator pe primarul Cătălin Coman, unul este inițiat de viceprimarul Constantin Bulaicon, iar un altul are ca inițiatori un grup de șase consilieri locali, de profesie cadre didactice.

Cei 19 membri ai Consiliului Local Fălticeni își vor exprima votul, printre altele, pentru proiecte de hotărâre privind „Planul de lucrări de interes local”, pentru persoanele care prestează în contul acordării venitului minim garantat, apoi pentru „Aprobarea numărului asistemților personali ai persoanelor cu handicap”, cât și pentru „Modificarea statului de funcții al Spitalului Municipal Fălticeni și transformarea unor posturi”.

Aleșii locali vor decide cum vor vota și pentru proiectele de hotărâri privind două regulamente, unul pentru acordarea sprijinului financiar nerambursabil cultelor religioase recunoscute în România și un altul care reglememtează organizarea și funcționarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Printre actele normative supuse votului sunt și trei proiecte de hotărâri pentru avize și documentații PUZ pentru construirea de locuințe individuale și colective.

Tot vineri va fi dezbătut și proiectul de hotărâre privind înființarea noii creșe din Fălticeni, pentru care, în mod cert, aleșii vor vota în unanimitate pentru aprobarea acestuia.

Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind „Educația prin teatru” destinat grădinițelor și școlilor gimnaziale din Fălticeni.

ȘTIRI