Agent al Postului de Poliţie Horodniceni trimis în judecată pentru infracțiuni de corupțieActualitate

Agent al Postului de Poliţie Horodniceni trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție

       Accesări: 1502

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava au finalizat cercetările iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, între care un agent de poliție din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Mălini – Postul de Poliţie Horodniceni.

Acesta este cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea a 6 infracţiuni de trafic de influenţă, 3 infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Alături de polițist, două persoane sunt  cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv infracţiunea de  mărturie mincinoasă.

Cauza a fost iniţiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava.

În perioada august – noiembrie 2019, agentul de poliție a pretins, în 9 rânduri, sume cuprinse între 100 lei și 1000 de euro (în total 2700 lei și 2550 euro) și a primit efectiv 6.700 lei și 1.250 euro, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu cu privire la aplicarea unor măsuri de sancționare a unor persoane depistate săvârșind contravenții sau infracțiuni în trafic pentru care riscau amenzi ori dosare penale și/sau reținerea permisului de conducere, ori pentru a interveni pe lângă colegi polițiști în același scop.

Pe data de 15 noiembrie 2019, polițistul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins de la unul dintre ceilalți doi inculpați, suma de 1.000 de euro și a primit 4.000 de lei, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la constatarea unei infracțiuni flagrante și întocmirea actelor de constatare în așa fel încât conducătorul auto să evite tragerea la răspundere penală şi să îi fie restituit permisul de conducere.

În aceeași zi, inculpatul fusese depistat de polițist conducând un autoturism, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În plus, inculpatul a prezentat un permis de conducere pretins emis de autorităţile bulgare.

În cazul celui de-al doilea inculpat, fapta de mărturie mincinoasă s-a produs la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Agentul de poliție a pretins și primit de la acesta suma de 1.000 de euro, pretinzând că are influenţă asupra unui coleg din cadrul poliției rutiere pe care l-ar fi putut determina să nu-l sancționeze pe inculpat pentru o contravenție rutieră. Inculpatul a fost de acord și i-a dat suma de 1.000 de euro agentului de poliție.

Pe data de 30 decembrie 2019, agentul de poliție a fost depistat în trafic de organele de poliție, conducând pe DN2, pe raza comunei Rădășeni, județul Suceava, un autoturism neînmatriculat care avea număr de înmatriculare provizoriu care era expirat de pe data de  24 decembrie 2019.

ȘTIRI