Accident rutier în comuna Cornu Luncii. Coliziune  între două mașini aflate în afara șoselei. Șoferul s-a simțit răuRural

Accident rutier în comuna Cornu Luncii. Coliziune între două mașini aflate în afara șoselei. Șoferul s-a simțit rău

       Accesări: 1676

Situații neprevăzute pot avea loc în timpul condusului. Un autoturism Opel, care se deplasa pe raza comunei Cornu Luncii, și-a schimbat repede traiectoria inițială, ajungând în afara carosabilului unde s-a izbit frontal într-o autoutilitară parcată la câțiva metri distanță de șosea. S-a întâmplat joia trecută, 14 martie, pe DN 2E, în jurul orei 12.

Pe fondul unei probleme de sănătate, conducătorul auto, un bărbat de 64 de ani, din comuna Mălini, n-a mai putut controla automobilul.

În timp ce se deplasa pe raza localității Sasca, la ieșirea din Cornu Luncii, șoferului i s-a făcut rău la volan, mașina ajungând pe sensul opus de mers, apoi în afara drumului.

Bărbatul a fost norocos de două ori.

Niciun autovehicul nu se afla pe contrasens la momentul când acesta era pe banda opusă, apoi pentru că, la scurt timp, a primit un ajutor din partea unui pompier al Detașamentului Fălticeni, care se afla în traficul auto, observând un autoturism ieșit în afara părții carosabile, intrat în spatele unei autoutilitare parcate.

Pompierul și-a dat seama că cineva are nevoie de ajutor, așa că s-a deplasat spre mașina ieșită de pe carosabil. El a mărturisit că a încercat să stea de vorbă cu șoferul, însă acesta se uita pierdut, era dezorientat.

Pompierul și-a dat seama că victima prezenta semnele unei crize, făcând tot ce i-a stat în putință pentru ca aceasta să nu se rănească și să rămână conștientă, timp în care a sunat și la 112 oferind detaliile situației.

Ajuns la locul accidentului, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava l-a preluat pe șofer.

Acesta trecuse deja peste criză și era stabil. Șoferul i-a povestit, ulterior, pompierului, faptul că venea dinspre Fălticeni și pleca spre localitatea sa de domiciliu, când s-a întâmplat necazul.

Polițiștii l-au testat pe șofer cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Un echipaj al Ambulanței l-a transportat pe bărbat la spital, pentru investigații medicale. Potrivit oamenilor legii, leziunile suferite de șoferul de 64 de ani, din Mălini, au fost ușoare.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

ȘTIRI