Clubul de înot din Fălticeni pregătește viitori campioni. Patru tinere talente încep să se remarce în competițiiSport

Clubul de înot din Fălticeni pregătește viitori campioni. Patru tinere talente încep să se remarce în competiții

       Accesări: 1265

Performanțele din sport aduc prestigiu și un plus de imagine comunității locale. Înotul este una dintre disciplinele care au așezat municipiul Fălticeni la loc de cinste în țară și străinătate, datorită rezultatelor obținute de Aissia Prisecariu și Daria Silișteanu. În pepiniera clubului de natație ACS „Șomuz” se formează deja tinere talente, posibili viitori campioni naționali.

Din urmă vin patru sportivi care au adunat deja câteva rezultate frumoase, ce dau speranță și încurajează la performanțe mai bune pe viitor.

Ilinca Silișteanu, Eva Rusu, Maria Aaniței și Christian Samachișă sunt cei care s-au remarcat în acest prim sfert de an ce se dovedește un început prolific pentru sezonul competițional 2024.

Luna martie aduce rezultate promițătoare în acest sens.

Performanța cea mai bună aparține Ilincăi Silișteanu și-a îndeplinit baremul de calificare pentru Campionatul Național.

Sportiva fălticeneancă s-a numărat printre participanții Etapei Regionale, din cadrul naționalelor de natație, organizată la Bacău, în perioada 16-17 martie, întrecere rezervată copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 11 ani.

Ea s-a clasat pe primul loc la proba de 50 m fluture și pe locul al doilea la probele 50 m liber, 200 m liber și 200 m mixt.

Ilinica s-a remarcat și la Cupa Mărțișor, concurs organizat în localitatea suceveană Dumbrăveni.

Aici și-a adjudecat șase medalii (cinci pentru locul 1 și una pentru locul 2) și titlul de „Cea mai bună sportivă” (categoria de vârstă 10 ani).

În cadrul aceleiași competiții, desfășurată la începutul lunii, Eva Rusu și-a adjudecat șase medalii (cinci pentru locul 1 și una pentru locul 2) și titlul de „Cea mai bună sportivă” la categoria de vârstă 8 ani, iar Maria Aaniței a încheiat competiția cu șase medalii (două pentru locul 1 și patru pentru locul 2).

Christian Samachișă și-a încheiat evoluția la Cupa Mărțișor cu trei medalii, toate pentru locul 3 și titlul de „Cel mai bun sportiv” la categoria de vârstă 12 ani.

Primăria Municipiului Fălticeni susține înotul local, oferind la Baza de Agrement „Nada Florilor”, indiferent de anotimp, toate condițiile necesare pentru desfășurarea antrenamentelor la bazinul semiolimpic.

ȘTIRI