Accesări: 8560

Conducătorilor auto li se recomandă prudență în orice situație. Nu toți participanții la trafic țin seama de acest sfat, iar consecințe nedorite apar atunci când șoferii se așteaptă mai puțin. Este și cazul unui incident rutier petrecut luni în zona Fălticeni.

Două autoturisme, care se deplasau pe același sens de mers, s-au acroșat pe Drumul Național 2E, pe raza comunei Rădășeni.

Un bărbat de 42 de ani, din județul Iași, aflat la volanul mașinii de familie, a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde pe un drum agricol, moment în care, a fost lovit din spate de un autoturism condus, de un șofer de 51 de ani din comuna Mălini.

Acroșajul dintre cele două vehicule a produs rănirea mai multor persoane.

Oamenii legii au consemnat în raportul de eveniment cinci victime.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Una dintre acestea, o femeie de 95 de ani, pasageră în autoturismul condus de șoferul ieșean, a suferit leziuni grave. Bătrâna a decedat mai târziu la spital.

Printre cei răniți, cu leziuni ușoare, se numără conducătorul auto de 42 de ani şi a altor două pasagere, o femeie de 30 de ani și cealaltă de 58 de ani, ambele din județul Iași, precum un bărbat de 68 de ani din comuna Mălini, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 51 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

La spital, șoferilor li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări s-a stabilit că faptul că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto din comuna Mălini. Acesta nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

ȘTIRI