Absolvenţii Şcolii Militare din Fălticeni vor fi repartizaţi vineri la unităţile operative. Şef de promoţie este suceveanca Roxana BotezatuLocal

Absolvenţii Şcolii Militare din Fălticeni vor fi repartizaţi vineri la unităţile operative. Şef de promoţie este suceveanca Roxana Botezatu

       Accesări: 6082

Elevii seriei februarie-decembrie 2020 au absolvit cursurile Școlii  Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. Examenul de absolvire s-a încheiat pe 15 decembrie.

În cursul acestui an școlar, activitățile didactice s-au desfășurat preponderent în sistem on-line. Absolvenții au fost nevoiți să se adapteze cerințelor impuse de noua abordare a sistemului educațional și au confirmat capacitatea facilă de adaptabilitate prin rezultatele foarte bune obținute.

Pentru această serie de elevi, în urma centralizării rezultatelor și a clasamentului final, șeful promoției este eleva Botezatu Roxana–Iuliana (media generală de absolvire 9,61), recrutată de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.

„Aceasta s-a remarcat în timpul școlii prin rezultatele foarte bune obținute la învățătură și s-a distins printr-un comportament exemplar, definit de ambiție, perseverență și corectitudine. Le urăm succes absolvenților școlii și puterea de a face față tuturor provocărilor din activitatea profesională”, ne-a informat conducerea SMSJ Fălticeni.

Vineri, 18 decembrie, absolvenţii vor primi gradul de sergent major şi vor fi repartizaţi la unităţile operative, unde îşi vor desfăşura activitatea profesională

În contextul actual, generat de panedemia de coronavirus, absolvenții vor putea să opteze pentru funcțiile aprobate pentru repatizare, la unitățile operative unde au efectuat stagiul de practică, astăzi, 16 decembrie.

Repartiția se va face în sistem videoconferință, în funcție de media generală de absolvire și de opțiunile acestora, urmând a se prezenta la unități la o dată care va fi comunicată ulterior.

ȘTIRI