Absolvenții de gimnaziu și liceu au fost premiați de autorități la Zilele Municipiului Fălticeni. Recompense pentru elevii cu media peste 9,50 la examenActualitate

Absolvenții de gimnaziu și liceu au fost premiați de autorități la Zilele Municipiului Fălticeni. Recompense pentru elevii cu media peste 9,50 la examen

       Accesări: 2260

Performanța elevilor este răsplătită financiar. Zeci de absolvenți de gimnaziu și liceu au fost premiați de autoritățile locale în cadrul evenimentului Zilele Municipiului Fălticeni. Dacă în anii din urmă erau recompensați olimpici și sportivii cu rezultate deosebite, anul acesta festivitatea s-a axat doar pe rezultatele obținute la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Au fost premiați elevii cu media peste 9,50 la cele două examene.

Absolvenții au primit pe lângă recompensa financiară și diplome.

Festivitate de premiere lângă Muzeul de Artă „Ion Irimescu”

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 18 iulie, pe platoul din fața Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Codrin Benta

Au participat părinții și bunicii elevilor, directorii de școli și reprezentanții autorităților locale, primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon.

Invitați la festivitate au fost deputatul Alexandru Rădulescu și fostul prefect Mirela Adomnicăi.

Fond de premiere de 43.000 de lei

86 de elevi au fost recompensați pentru reușita lor, printre aceștia fiind și cele trei eleve de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și Colegiul Național „Nicu Gane” care au obținut media 10 la aceste examene.

Fiecare absolvent a primit câte 500 de lei. Fondul de premiere, în valoare de 43.000 de lei, a fost alocat din bugetul local al municipiului Fălticeni, după ce proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilieri locali.

Declarațiile oficialităților și invitaților

Primarul Cătălin Coman a afirmat că este „convins că întotdeauna se va vorbi frumos despre Fălticeni, prin prisma rezultatelor obținute de elevii fălticeneni”.

„Suntem astăzi în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, patronul spiritual al municipiului Fălticeni. Suntem în perioada în care se în anii anteriori se desfăşurau foarte multe activităţi în municipiul Fălticeni, pentru că este sărbătoarea tuturor fălticenenilor, a tuturor celor care ne vizitau în această perioadă. Tradiţional, din 2012 încoace, în fiecare an copiii noştri cei mai buni, cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, la concursurile şi activităţile artistice erau premiaţi.”, a spus primarul Coman. „Anul acesta, din păcate, olimpiadele şcolare nu au mai avut loc, la fel şi concursurile şcolare, din cauza pandemiei. Dar respectăm tradiţia şi vreau să vă mulţumesc tuturor copiilor de clasa a VIII-a şi a XII-a pentru rezultatele deosebite din activitatea şcolară şi pentru rezultatele obţinute la cele două examene extrem de importante din viaţa voastră, examenul de Evaluare Naţională şi Bacalaureatul. Sunt convins că întotdeauna se va vorbi frumos despre Fălticeni, prin prisma voastră, prin prisma rezultatelor voastre”.

La rândul său, deputatul Alexandru Rădulescu, membru al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, i-a felicitat pe elevii premiați, dar și pe primarul Coman pentru că îi recompensează pentru rezultatele obținute.

„Vreau să vă felicit cu toată sinceritatea mea. Aţi obţinut rezultate deosebite în condiţii deosebite. Şi sunt cu atât mai valoroase. Vă felicit pe dumneavoastră, care aţi reuşti să depăşiţi această perioadă dificilă, pe părinţii dumneavoastră şi mai ales pe profesorii dumneavoastră care v-au fost alături. Nu în ultimul rând îl felicit şi pe domnul primar care reuşeşte după opt ani de zile să menţină aceeaşi atitudine faţă de dumneavoastră, viitorul Fălticeniului.”, a declarat deputatul Alexandru Rădulescu. „Vă felicit în mod deosebit pe cei care aţi terminat clasa a XII-a. Veţi pleca la facultate şi veţi demonstra tuturor că Fălticeniul este un izvor de minte multă. Doamne ajută, succes în continuare, felicitări şi să ne întâlnim cu colegii dumneavoastră mai mici la anul, cu rezultate care să le depăşească pe ale dumneavoastră”.

Invitată la premierea elevilor, fostul prefect al județului Suceava, Mirela Adomnicăi, i-a felicitat pe toții absolvenții de gimnaziu și liceu pentru rezultatele obținute în anul școlar care s-a încheiat.

„Trebuie să continuăm şi tradiţia şi prietenia care ne leagă. Pentru că vă consider un prieten al Fălticeniului şi al fălticenenilor şi de aceea mă bucură şi mă onorează invitaţia şi în acest an. Pentru că este un an mai special pentru noi toţi. Un an cu restricţii, un an atipic. Dar este o perioadă care demonstrează că trebuie să ne adaptăm la orice schimbare. Şi în primul rând voi, dragi elevi, foşti elevi şi viitori studenţi sunteţi piatra de temelie şi pentru comunitate şi pentru ceea ce înseamnă putere de adaptare. Voi sunteţi speranţa noastră. Vă felicit şi eu pentru rezultatele pe care le-aţi obţinut la examenele parcurse. ”, a declarat Mirela Adomnicăi. „Vă mai aşteaptă multe examene, şi şcolare şi de viaţă. Şi sper ca modul acesta diferit în care a trebuit să treceţi prin aceste examene să vă întărească şi să vă dea putere pentru examenele care vă aşteaptă. Sunteţi motivul de mândrie. Şi domnul primar nu doar v-a felicitat, v-a şi mulţumit pentru rezultatele obţinute. Şi v-a mulţumit pentru că este conştient că sunteţi baza pentru dezvoltarea Fălticeniului. Eu sper, domnule primar, că acea galerie a oamenilor de seamă la care lucraţi dumneavoastră să se completeze şi cu parte din aceşti copii puternici, deştepţi, frumoşi şi sper să ne revenim. Să ne revenim la o altă normalitate pentru că vremurile nu vor mai fi la fel şi văd şi părinţii, bunici, care au venit alături de voi aici, cu toţii vom trece prin această schimbare. Dar sper ca această experienţă pe care am traversat-o să ne ţină uniţi. Să ne ţină uniţi şi în ceea ce înseamnă dezvoltarea Fălticeniului şi în ceea ce înseamnă revenirea judeţului Suceava la locul pe care îl merită.

ȘTIRI