Accesări: 2305

Vești bune din linia întâi a luptei cu pandemia. 70 de persoane din județul Suceava au fost declarate vindecate de coronavirus, iar 338 au fost externate din spital. Potrivit datelor remise de Prefectura Suceava în autoizolare la domiciliu se află, la momentul de față, peste 2.900 de persoane, iar în carantină instituționalizată peste 1.100 de persoane.

Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 8.683 de suceveni.

În ceea ce privește situația celor aflați în carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 529 de suceveni.

Autoritățile amintesc faptul că în județ sunt disponibile 867 de locuri pentru carantină instituționalizată.

În ultimele 24 de ore au fost verificate peste 2.800 de persoane aflate în autoizolare și carantină instituționalizată, cât și 86 de societăți comerciale.

Codrin Benta

Echipele mixte de control care au totalizat 350 de polițiști, 119 de polițiști locali, 16 de militari și 71 de jandarmi. Aceștia au aplicat în urma verificărilor efectuate peste 140 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 325.000 lei.

Oamenii legii au întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Forțele de ordine continuă să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

ȘTIRI