Accesări: 743

Evoluție îmbucurătoare în principalul focar de coronavirus din România. 675 de persoane din județul Suceava au fost declarate vindecate până astăzi de infecția cu agentul patogen. Informațiile remise de autorități arată că din Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” au fost externate 1.195 de pacienți.

La începutul lunii mai, în județul Suceava se aflau în autoizolare la domiciliu aproximativ 700 de persoane, iar în carantină instituționalizată peste 500 de persoane.

Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19.

Din izolare voluntară au ieșit până acum 13.731 de persoane.

În ceea ce privește carantina instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 1.895 persoane.

La nivel național numărul celor vindecați este de peste 4.500, iar numărul testelor efectuate pentru depistarea agentului patogen depășește 190.000.

Județul Suceava continuă să fie cel mai afectat la nivel național, având cel mai mare număr de infecții cu noul coronavirus. Peste 2.800 de cazuri au fost confirmate de la începutul epidemiei și până în prezent.

ȘTIRI