Acțiuni de dezinfecție generală în comunele Rădășeni, Baia, Hârtop, Preutești și Cornu LunciiRural

Acțiuni de dezinfecție generală în comunele Rădășeni, Baia, Hârtop, Preutești și Cornu Luncii

       Accesări: 1659

Măsuri pe prevenire pe timp de epidemie în mediul rural. Mai multe primării din zona Fălticeni au desfășurat campanii de dezinfecție totală pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Autoritățile au apelat la pomicultori și la utilajele acestora pentru a stropi drumurile publice cu biocid.

Angajații primăriilor au igienizat cu atomizoare spațiile din apropierea școlilor, căminelor culturale, dispensarelor, bisericilor, magazinelor, cât și parcurile, locurile de joacă și stațiile de așteptare pentru microbuze.

Acțiunile au avut loc în lunile aprilie, iar altele urmează să fie inițiate luna aceasta.

Comuna Rădășeni

În comuna Rădășeni au fost derulate două campanii de igienizare.

Mahanu Design

Ultima s-a desfășurat la sfârșitul lunii aprilie cu ajutorul unor fermieri locali.

Au fost igienizate aproximativ 60 km de drumuri județene și comunale din cele trei sate ale comunei: Rădășeni, Lămășeni, Pocoleni.

Alte două acțiuni de dezinfecție generală sunt programate pe 10 și 15 mai.

Comuna Baia

Și în comuna Baia s-au derulat acțiuni similare. Primăria a cumpărat hipoclorit de sodiu pentru igienizarea satelor Baia și Bogata.

Următoarea campanie se va desfășura în luna mai.

Vor fi dezinfectate aleile pietonale din preajma instituțiilor, parcurilor și obiectivelor, drumurile și ulițele din toată comuna.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul pomicultorilor de la Cooperativa Livezile Fălticeni.

Comuna Hârtop

Dezinfecție generală și în comuna Hârtop.

Drumurile publice din localitate au fost igienizate cu biocid, material împrăștiat cu ajutorul utilajelor agricole. Au fost igienizate spațiile din preajma magazinelor, unităților de învățământ, zona dispensarelor, poliției și primăriei.

Toată străzile au fost incluse în prima campanie de dezinfecție.

Administrația locală a colaborat cu pomicultorii pentru buna desfășurare a activităților de igienizare generală.

Comuna Preutești

Acțiune amplă de igienizare la Preutești.

Cele șapte sate ale comunei au fost. Activitatea de igienizare s-a desfășurat timp de mai multe ore Arghira, Bahna Arin, Basarabi, Huși, Leucușești, Mănăstioara și Preutești.

Primăria va desfășura mai multe campanii, având un stoc suficient de biocid.

Au fost igienizate atât drumurile publice, aleile pietonale cât și cele din incinta școlilor, unităților sanitare, poliției, căminelor culturale și bisericilor. Nu au fost trecute cu vederea nici spațiile din preajma magazinelor.

Campania de dezinfecție s-a desfășurat cu sprijinul unor pomicultori din comuna Vulturești care s-au oferit să participe ca voluntari.

Comuna Cornu Luncii

Igienizare de amploare și în comuna Cornu Luncii.

Până acum au fost inițiate două acțiuni de dezinfecție la nivelul localității. Toate cele nouă sate au fost cuprinse în planul privind limitarea răspândirii noului coronavirus.

Activitățile au vizat igienizarea drumurilor, spațiilor pietonale, podurilor și a zonelor din preajma instituțiilor.

În sprijinul autorităților locale au venit fermieri din localitate, dar și întreprinzători ai Asociației Pomicultorilor din Fălticeni.

ȘTIRI