Ziua Francofoniei și limba franceză au fost sărbătorite într-un mod aparte la Cercul pedagogic desfășurat la BoroaiaEducație

Ziua Francofoniei și limba franceză au fost sărbătorite într-un mod aparte la Cercul pedagogic desfășurat la Boroaia

       Accesări: 2492

Sărbătoare de suflet pentru profesorii de franceză. Luna martie este una specială pentru ei și pentru vorbitorii acestei limbi, care marchează an de an Ziua Francofoniei. Patrimoniul cultural și lingvistic este promovat și la nivel educațional printr-o seamă de acțiuni punctuale desfășurate în școli.

Ecourile acestora nu s-au stins, fiind expuse pe larg în cadrul cercului pedagogic de limba franceză.

Reuniunea profesorilor din zona Fălticeni s-a ținut în comuna Boroaia, gazdă fiind Școala Gimnazială „Vasile Tomegea”.

Circa 40 de cadre didactice de la unități de învățământ din Fălticeni, Preutești, Cornu Luncii, Mălini, Baia, Vadu Moldovei și din alte localități, au participat la această întâlnire, pe care gazdele au transformat-o într-o sărbătoare de suflet.

Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză s-a desfășurat în prezența responsabilului de cerc, profesoara Iulia Samson.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Gazdele cercului au fost profesoarele Maria Berariu și Andreea Onisie, care au pregătit un program special pentru invitați.

Cuvântul introductiv i-a aparținut Luciei Moroșan, directoarea Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”, care le-a urat bun venit oaspeților, într-o scurtă expunere amintind câteva dintre reperele unității de învățământ boroiene.

Primarul Vasile Berariu, fost elev al acestei școli, i-a salutat la rândul său pe invitați, în discurs amintind conlucrarea foarte bună, în comuna Boroaia, dintre cele două instituții, Școală-Primărie, educația fiind domeniu prioritar de investiții pentru administrația locală.

După cele două alocuțiuni, profesorii gazdă, Maria Berariu și Andreea Onisie, au dezvoltat tema acestui cerc pedagogic intitulată „Sa învățăm limba franceză: utilizarea jocurilor pe internet în predarea limbii franceze”.

Într-o atmosferă caldă și colegială au fost prezentate secvențe și materiale de la activitățile didactice organizate în școlile din comuna Boroaia, cu ocazia Zilei Francofoniei, marcată la 20 martie.

Cireașa de pe tort, de la Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză din zona Fălticeni, s-a dovedit programul artistic și muzical pregătit de elevii școlilor din Boroaia și Moișa.

Oaspeții au fost invitați în Sala Sporturilor, unde pentru jumătate de oră, au asistat la un regal de cântece și poezii în limba franceză.

Elevele s-au întrecut pe sine, reușind un program deosebit, la înălțimea așteptărilor profesorilor gazdă, Maria Berariu și Andreea Onisie.

Momentele din acest spectacol, închinat Francofoniei și limbii franceze, au fost „asortate” cu secvențe de dans modern, evident, pe ritmuri ale unor melodii interpretate de cântăreți și formații franceze.

Cadrele didactice au participat, pe urmă, la un atelier de formare profesională, iar la final au fost expuse concluziile întâlnirii.

Gazdele au ținut să mulțumească tuturor participanților pentru prezență, cercul pedagogic fiind considerat un cadru generator de plus valoare și un nou prilej pentru celebrarea Francofoniei și limbii franceze.

ȘTIRI