Zilele Municipiului Fălticeni continuă cu trei concerte, un eveniment cultural și premierea elevilor olimpici. Programul complet al zilei de 19 iulieLocal

Zilele Municipiului Fălticeni continuă cu trei concerte, un eveniment cultural și premierea elevilor olimpici. Programul complet al zilei de 19 iulie

       Accesări: 5214

Seria evenimentelor locale continuă. Zilele Municipiului Fălticeni, ediția 2022, se apropie de punctul culminat, spectacolele artistice și muzicale fiind organizate pe platoul aflat lângă Baza de agrement „Nada Florilor”. A patra etapă din calendarul include un amalgam de manifestări culturale, folclorice, spirituale, dar și un moment care marchează succesele din mediul educațional.

Programul zilei de marți, 19 iulie, este deschis de un concurs interjudețean de folclor, Șezătoarea Copiilor, ce se desfășoară dimineață la Centrul Cultural „G.V. Birlic” (fosta Casă de Cultură).

Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” găzduiește un eveniment dedicat inaugurării spațiului muzeal de carte, donație făcută de Ecaterina și Grigore Ilisei.

După amiază au loc mai multe acțiuni, printre care spectacolul de la gală al concursului „Șezătoarea copiilor”.

Elevii olimpici și profesorii lor vor fi premiați de autoritățile locale, pe scena amenajată pe platoul stadionului „Nada Florilor”.

Obișnuita procesiune religioasă, înaintea hramului municipiului Fălticeni, are loc după-amiază, alaiul de preoți și credincioși urmând să pornească de la Biserica Sfântul Ilie.

Un regal de muzică folclorică va deschide seria programelor muzicale de pe 19 iulie. Grupurile vocale Moldava și Răzeșii, dar și tinere talente din zona Fălticeni vor încânta publicul cu o serie de cântece populare.

Fălticenenii vor avea și în această seară trei concerte.

Pe scenă vor evolua Los Anonimos și Oana Radu. Cel mai așteptat moment muzical este prezentația susținută de Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini.

Marți, 19 iulie

Centrul Cultural „G.V. Birlic” (fosta Casă de Cultură)

  • Ora 10.00 – Concurs interjudețean de folclor „Șezătoarea copiilor”

Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”

  • Ora 11.00 – Inaugurare spațiu muzeal. Donație Ecaterina și Grigore Ilisei

Platoul stadionului „Nada Florilor” (lângă Baza de agrement)

  • Ora 16.00 – Spectacol de gală. Șezătoarea copiilor
  • Ora 17.00 – Premierea elevilor olimpici și a profesorilor

Biserica Sfântul Ilie

  • Ora 18.00 – Procesiune religioasă
  • Biserica Sfântul Ilie – Spital – Aleea Pietonală – Centru

Platoul stadionului „Nada Florilor” (lângă Baza de agrement)

  • Ora 18.00 – Spectacol muzical. Grupul Moldava și Micii Răzeși (coordonați de Lenuța Rusu). Tineri soliști de pe Valea Șomuzului: Emilia Bogatu, Bianca Moldovan, Jaqueline Ungureanu.
  • Ora 20.30 – Concert Los Anonimos
  • Ora 21.15 – Concert Oana Radu
  • Ora 22.00 – Concert Ovidiu Țăndărică Lipan și Fanfara 10 Prăjini

ȘTIRI