Zi de sărbătoare și hram la Biserica Adormirii Maicii Domnului. Slujbă oficiată de un sobor de preoțiReligie

Zi de sărbătoare și hram la Biserica Adormirii Maicii Domnului. Slujbă oficiată de un sobor de preoți

       Accesări: 1112

Sărbătoare și hram la finalul unui post de 14 zile. Praznicul Adormirii Maicii Domnului din Fălticeni a a fost marcat așa cum se cuvine la parohia din Fălticeni. Credincioși din mai multe parohii au venit să se roage și să primească binecuvântare la biserica ctitorită în anul 1827 de către spătarul Mihail Gane.

Lăcașul s-a dovedit neîncăpător la sărbătoarea parohiei unde slujesc preoții Adrian și Teodor Brădățanu.

Slujba de hram a fost oficiată în sobor.

Cu o zi înainte, creștinii au putut participa la slujba din preambulul sărbătorii, în cadrul căreia s-a desfășurat și Prohodul Maicii Domnului, moment urmat de o procesiune pe străzile din apropierea bisericii.

La Sfânta Liturghie au mai participat preotul protopop misionar Mihail Apăvăloaie, preotul Ionel Marian și preotul Mircea Butnariu.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Spre finalul slujbei, credincioșii au fost împărtășiți, iar mai apoi au fost pomeniți cei trecuți din viață.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească.

Preotul Adrian Brădățanu a mulțumit tuturor celor care au venit la hramul parohiei Adormirii Maicii Domnului și celor care au contribuit la organizarea și buna desfășurare a întregului evenimentului religios.

Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători din perioada de vară, este marcată la jumătatea lunii august. Numeroase biserici și mănăstiri, în special din zona Moldovei, poartă acest hram.

ȘTIRI