Accesări: 765

Se reia un zbor de linie mult așteptat. Călătoriile din Suceava spre Londra sunt din nou posibile, după ce CNSU (Comitetul Național pentru Situații de Urgență) a dispus reluarea zborurilor, începând cu 7 iulie 2020, spre mai multe state, printre care și Marea Britanie. Cursele spre această țară au fost sistate din cauza pandemiei la jumătatea lunii martie.

De marți s-au reluat călătoriile zilnice spre Londra (Luton) de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare-Suceava”.

Cursele Suceava – Londra și retur sunt zilnice, pasagerii călătorind pe această rută aeronave Airbus A321.

De altfel, zborul spre capitala Marii Britanii este singurul care este operat în fiecare zi de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”.

La momentul actual sunt efectuate curse aeriene spre Milano, Roma, Bergamo, München și Viena.

Din 10 iulie va fi inaugurat zborul Suceava – Larnaca (Cipru), iar din 3 august va deveni operațional zborul Suceava – Dortmund (Germania).

Reprezentanții aeroportului au comunicat câteva măsuri de protecție, împotriva infectării cu noul coronavirus, pe care pasagerii trebuie să le respecte, în așa fel încât călătoria să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

Călătorii trebuie să sosească la aeroport cu trei ore înainte de zbor, să poarte permanent mască de protecție și să păstreze o distanță de 1.5 m față de cei din jur.

De asemenea, aceștia sunt rugați să urmeze marcajele de pe pardoseală și să respecte indicațiile personalului din aeroport.

În terminal este permis doar accesul pasagerilor.

ȘTIRI