Covor asfaltic nou pentru opt străzi din Fălticeni. Proiectul de 6 milioane de lei se încheie anul viitorLocal

Covor asfaltic nou pentru opt străzi din Fălticeni. Proiectul de 6 milioane de lei se încheie anul viitor

       Accesări: 2436

Cea mai importantă investiție pe infrastructură rutieră municipală ajunge într-o nouă etapă. Opt străzi din Fălticeni sunt modernizate printr-un proiect demarat în 2019 și care se cifrează la 6 milioane de lei. La sfârșitul săptămânii trecute echipele Autotehnorom au redeschis șantierul cu turnarea celui de-al doilea strat de asfalt.

Lucrările au început de vineri, cu strada 1 Mai.

Din această săptămână se lucrează pe strada Cuza Vodă și Anton Holban, constructorul urmând să intervină și pe restul străzilor din Fălticeni cuprinse în proiectul de reabilitare.

Anul trecut s-a turnat primul strat de asfalt și s-au reabilitat trotuarele care acum au pavele și borduri noi.

Lucrările de asfaltare vor continua cu străzile Anton Holban, Pietrari, Ana Ipătescu Nicolae Beldiceanu, Ion Dragoslav și Ștefan cel Mare. Acestea au fost întârziate de pandemie, dar și de ploile abundente din ultima perioadă.

Codrin Benta

Primarul Coman susține că în urma ședinței de progres, firma suceveană Autotehnorom va rămâne la Fălticeni pentru finalizarea investiției.

„Au reînceput lucrările de modernizare cu turnarea asfaltului, stratul de uzură, pe strada 1 Mai. Am avut o problemă cu tot ceea ce înseamnă forța de muncă pentru că a fost o perioadă complicată pe timp de pandemie. În ședința de progres pe care am avut-o dimineață, am discutat cu firma de construcții care va rămâne la Fălticeni până când vor termina lucrările de aici.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Sperăm ca până în toamnă toate aceste 8 străzi să fie finalizate integral, cu asfalt, marcaje și indicatoare rutiere, și trotuare modernizate cu pavele, astfel încât municipiul Fălticeni să aibă statutul de municipiu european așa cum ni-l dorim cu toții.”

Edilul municipiului Fălticeni a mai spus că sunt mulți factori care au influențat desfășurarea lucrărilor, pandemia, carantina, starea vremii, dar speră că Autotehnorom s-a mobilizat astfel încât proiectul să se încheie șantierul în toamna acestui an.

Contractul pentru modernizarea infrastructurii include străzile Nicolae Beldiceanu, Cuza Vodă, Anton Holban, Pietrari, Ştefan cel Mare, Ion Dragoslav, 1 Mai și Ana Ipătescu, tronsonul de la Piața Mihail Sadoveanu spre Supermarket Simos, Centrul Medical Alma Clinic și până la gangul ce duce spre zona centrală.

Pe aceste străzi nu s-au făcut lucrări de reabilitare în ultimii 30 de ani.

În proiect mai sunt prevăzute realizarea de marcaje rutiere și amplasarea de noi indicatoare.

Canalele de scurgere pentru apa pluvială și cele pentru canalizare vor fi ridicate la nivelul carosabilului, iar la anumite intersecții vor fi amenajate noi treceri de pietoni.

Investiția prevede modernizări pe 7 kilometri de carosabil și 7 kilometri de trotuare.

Lucrările sunt efectuate de firma suceveană Autotehonorom. Termenul de execuție este de 24 de luni, respectiv aprilie 2021.

ȘTIRI