Virusul pestei porcine este confirmat pe raza comunei Horodniceni. Sunt inventariate crescătoriile de porciRural

Virusul pestei porcine este confirmat pe raza comunei Horodniceni. Sunt inventariate crescătoriile de porci

       Accesări: 3284

Echipe mixte de medici veterinari și reprezentanți ai primărilor din mai multe localități din zona Fălticeni au început de astăzi, 9 martie, inventarierea crescătoriilor de porci, după ce a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africate pe raza comunei Horodniceni.

Mai exact este vorba despre o probă prelevată din localitatea Rotopănești, pentru care Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prezența viruslui pestei porcine africane.

Specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava au stabilit o zonă de protecție care cuprinde localitățile Lămășeni, Horodniceni, Mihăiești, Rotopănești, Brădățel.

De asemenea, este instituită o zonă de supraveghere care cuprinde localitățile: Frumoasa, Liteni Moara, Moara Carp, Groapa Vlădichii, Cumpărătura, Bunești, Șes, Podeni, Petia, Pocoleni, Fălticeni, Rădășeni, Sasca Nouă, sasca Mică, Baia, Cornu Luncii, Sasca mare, Dumbrava, Mălini, Băișești, Brăiești, Măzănăiești, Lucăcești, Drăgoiești, Vornicenii Mari, Vornicenii Mici, Zăhărești.  

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

ȘTIRI