Vechiul spital pentru copii este acum sediu de școală. Șase profesoare din Fălticeni au creat un loc superbSpecial

Vechiul spital pentru copii este acum sediu de școală. Șase profesoare din Fălticeni au creat un loc superb

       Accesări: 10158

Infrastructura educațională locală s-a îmbogățit din această toamnă. Un nou local și-a deschis porțile, la debutul anului școlar, pentru 80 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”. Este vorba despre bobocii de la clasa pregătitoare care au parte de cele mai bune condiții pentru studiu.

Orele se desfășoară în spații cu multă lumină naturală, culoare și liniște.

Clădirea în care învață elevii este sediul fostului spital pentru copii, Secția Pediatrie, un loc unde, înainte, niciun copil nu își dorea să ajungă.

Astăzi lucrurile stau diferit.

Imobilul a fost recompartimentat, igienizat, renovat, dotat, modernizat și adus la standardele pe care trebuie să le îndeplinească astăzi orice școală. Investițiile aparțin autorităților locale.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Corpul B este o școală doar pentru elevii de la clasa pregătitoare, iar aici învață atât cei care la sistemul tradițional de predare, cât și cel devenit foarte popular în alegerea multor părinți, sistemul denumit „Pas cu pas” (Step by step).

Două clase sunt repartizate la parter și două la primul etaj, fiecare având propriile grupuri sanitare.

Elevii au și un spațiu de relaxare. Aici pot petrece pauzele jucându-se sau pur și simplu se pot odihni stând pe pernuțe.

Șase profesoare au lucrat câteva săptămâni bune, în vacanța de vară, pentru a orna sălile de clasă și holurile, astfel încât școala să fie cât mai prietenoasă și cu o atmosferă veselă. Pe pereți holurilor sunt mesaje care arată cât de prețios este fiecare copil și cât de importantă este educația.

Sălile de clasă sunt, la rândul lor, locuri pline de culoare, cu desene și secvențe ale unor lecții care vor fi abordate pe parcursul anului școlar. Totul este creat astfel încât trecerea de la grădiniță la școală să fie cât mai plăcută și ușoară pentru bobocii de la pregătitoare, care au primit

Micșunica Bucătaru, Elena Melinte, Delia Ilișescu, Elena Nistor, Alina Badiu și Cătălina Purdilă au ales să facă lucrurile altfel, pentru starea de bine a bobocilor de la clasele pregătitoare.

Cei mai mici școlari pot juca șotron pe hol sau în clasă, se pot juca cu flori și buburuze.

Clădirea este lângă Parcul Prefecturii, așa că micuții de la clasa pregătitoare au parte de aer curat, de oaza de verdeață dătătoare de liniște.

Anul școlar este la început, iar profesoarele vor ca experiențele copiilor de la clasa pregătitoare să fie dintre cele mai bune, mai ales că aici vor petrece doar un an, anul în care au devenit elevi.

ȘTIRI