Eveniment în comuna Fântâna Mare. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi-au reînnoit jurăminteleRural

Eveniment în comuna Fântâna Mare. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi-au reînnoit jurămintele

       Accesări: 1898

Momente unice de bucurie, emoție și împlinire. Familiile din comuna Fântâna Mare, care au ajuns la borna celor 50 de ani de căsnicie, au fost premiate și sărbătorite de autoritățile locale. Cu această ocazie, 38 de cupluri și-au reînnoit jurămintele în fața altarului bisericii, locul unde acum o jumătate de veac pășeau pentru a-și uni destinele.

Evenimentul s-a desfășurat duminică, 4 septembrie, fiind primul de acest gen realizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Fântâna Mare.

În mod simbolic, un cuplu mai tânăr au fost nașii de cununie ai familiștilor, majoritatea septuagenari, oameni respectați și apreciați în comunitatea locală.

35 de cupluri au marcat acest moment la Biserica Sfânta Treime (stil nou), iar alte trei la Biserica Sfânta Treime (stil vechi). Primarul Vasile Mucilenița le-a înmânat cuplurilor diplome, cu un mesaj de recunoștință, și coșuri cu flori.

Organizatorii au respectat la „Nunta de aur” toate cutumele unei astfel de acțiuni de suflet, iar edilul vrea ca aceste familii model să aibă parte de momente de neuitat.

Preoții au oficiat slujba de „Te Deum” pentru binecuvântarea cuplurilor, urmate de un discurs adresat familiștilor.

Cuplurile au fost invitate, mai apoi, la Căminul Cultural din localitate, pentru masa festivă. Într-o atmosferă destinsă, sărbătoriții zilei s-au bucurat de atenția și dragostea celor din familie, dar și a prietenilor care au ținut să-i felicite cu această ocazie.

La acest eveniment au invitate nu doar familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, ci și cele care au ajuns 60 de ani de conviețuire sau chiar mai mult decât atât.

ȘTIRI