Vacanța de Crăciun va începe mai devreme pentru elevii din Fălticeni. Pe 23 decembrie nu se fac cursuriEducație

Vacanța de Crăciun va începe mai devreme pentru elevii din Fălticeni. Pe 23 decembrie nu se fac cursuri

       Accesări: 4084

Decizie unanimă la nivel local. În cele 10 unități de învățământ nu vor desfășura cursuri cu prezență fizică, pe data de 23 decembrie. Asta înseamnă că cei peste 8.000 de elevi și preșcolari care studiază la Fălticeni vor începe vacanța de iarnă mai devreme cu o zi.

Hotărârea aparține directorilor de grădiniță, școli și colegii, care s-au consultat cu profesorii, asupra acestui aspect.

Decizia vine în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății.

Cu toate acestea, activitatea educațională de pe 23 decembrie este înlocuită cu activități nonformale adaptate în contextul particular al sărbătorilor.

În altă ordine de idei, elevii și preșcolarii vor avea de pregătit teme și proiecte, în familie, specifice sărbătorilor de iarnă sau alte teme propuse de profesori, ce vor fi prezentate în prima săptămână de cursuri din noul an 2022.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Până acum, ziua de 23 decembrie era zi de vacanță, iar în acest an școlar figura ca zi de școală, fără să existe un anunț al autorităților despre motivele pentru care elevii și profesorii rămân la școală până în Ajunul Crăciunului.

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă decât în anii din urmă, pentru toate clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal. Ea începe, neoficial, pe 23 decembrie și se va încheia pe 2 ianuarie 2022. Cursurile vor fi reluate din 3 ianuarie 2022.

Pentru preșcolari și elevii din clasele primare, vacanța se va încheia pe 9 ianuarie, iar pe 10 ianuarie vor relua cursurile cu prezență fizică.

ȘTIRI