Caz extrem la Preutești. Focuri de armă trase de polițiști asupra unui agresor înarmat cu un cuțitRural

Caz extrem la Preutești. Focuri de armă trase de polițiști asupra unui agresor înarmat cu un cuțit

       Accesări: 6446

La data de 19 decembrie 2021, în jurul orei 21:15, un bărbat de 29 de ani din comuna Preutești a sesizat prin SNUAU 112 faptul că tatăl său, în vârstă de 54 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, se manifestă agresiv la adresa sa și a soției sale.

Patrula de poliție s-a deplasat operativ la adresa indicată, polițiștii fiind întâmpinați ostentativ de către bărbatul de 54 de ani, care avea un cuțit în mână. I s-a solicitat bărbatului să arunce cuțitul, însă acesta nu s-a conformat și s-a îndreptat amenințător spre polițiști.

A fost executată somația legală și un foc de avertisment în plan vertical, după care, întrucât agresorul se îndrepta către polițiști, s-au executat focuri de armă asupra sa, fiind rănit în zona unui membru inferior.

În dinamică acțiunii un proiectil a ricoșat și în direcția bărbatului de 29 de ani, atingându-l superficial în zona omoplatului.

Au fost solicitate echipaje medicale pentru evaluarea celor doi, fără ca aceștia să prezinte leziuni care să le pună viața în pericol.

Alma Clinic

În urma intervenției agresorul a fost imobilizat și dezarmat de cuțit.

Activitățile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie cât și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

De asemenea, sub coordonarea unității de parchet se efectuează și cercetări din oficiu si sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și asigurării cadrului procedural legal al utilizării armamentului din dotare.

ȘTIRI