Urmărire în trafic pentru blocarea unui autoturism dat în consemn. Un polițist din Fălticeni l-a depistat în timp ce se afla la un accident rutierLocal

Urmărire în trafic pentru blocarea unui autoturism dat în consemn. Un polițist din Fălticeni l-a depistat în timp ce se afla la un accident rutier

       Accesări: 10866

Vigilența este unul dintre atributele care nu trebuie să lipsească polițiștilor. De acest spirit de observare atentă și susținută a dat dovadă un lucrător al Poliției Rutiere Fălticeni, care a identificat în traficul auto o mașină dată în consemn. Duminica trecută, în timpul după-amiezii, agentul șef Daniel Prisacaru dirija circulația pe raza comunei Cornu Luncii, în zona unde s-a petrecut accidentul soldat cu doi răniți, în momentul în care vehiculele implicate erau ridicate pe platforme.

În coloana formată după incident și-a făcut apariția un autoturism cu numere de Maramureș, pe care polițiștii din acest județ îl căutau din aceeași zi, vehiculul fiind furat.

Autoturismul, un model decapotabil marca Chrysler, era dat în consemn de trei ore, cu puțin timp înainte ca agentul de la rutieră Daniel Prisacaru să vină la serviciu.

Privirea ageră, memoria și vigilența polițistului din Fălticeni au făcut ca acesta să repereze imediat coordonatele mașinii, numerele, culoarea și marca autoturismului căutat de colegii polițiști din Sighetul Marmației.

Agentul șef și-a chemat imediat colegul de serviciu, care tocmai încheiase cercetarea la fața locului. N-au stat pe gânduri și au plecat în urmărirea șoferului.

Alma Clinic

Deși autospeciala de poliție avea semnalele acustice și luminoase pornite, conducătorul mașinii date în consemn continua să gonească pe șosea.

După opt kilometri, polițiștii au blocat mașina în traficul auto, la intersecția drumului dintre Baia și Fălticeni. Șoferul a fost condus la unitatea de poliție, iar aici le-a declarat celor doi agenți că plecase din Sighetul Marmației și urma să ajungă la Iași.

Agentul șef Daniel Prisacaru s-a remarcat, astfel, într-o nouă intervenție în care spiritul de vigilenţă s-a dovedit decisiv pentru depistarea un flagrant delict.

Șoferul maramureșean, în vârstă de 49 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru furt.

Autoturismul a fost recuperat și se află în custodia în Poliției Municipiului Fălticeni.

În urmă exact o lună, subofițerul Daniel Prisacaru, lucrător al Biroului Poliției Rutiere Fălticeni i-a salvat viața unui șofer, de 35 ani, care făcuse infarct la volan, inima acestuia oprindu-se de două ori, lucrătorul de poliție reușind să-l readucă la viață până la sosirea echipajului de ambulanță.

În cursul zilei de miercuri, 25 august, polițiștii Biroului Rutier Fălticeni i-a fost restituit autoturismul proprietarei, prin ordonanță de la Parchetul de pe lângă judecătoria Sighetul Marmației.

ȘTIRI