Două visuri împlinite. Rețeaua de apă este funcțională în comuna Hârtop. Noua sală de sport se află în lucruRural

Două visuri împlinite. Rețeaua de apă este funcțională în comuna Hârtop. Noua sală de sport se află în lucru

       Accesări: 2698

Visuri împlinite pentru administrația locală. Rețeaua de apă potabilă din comuna Hârtop este, începând de astăzi, funcțională, iar noua sală de sport se află în curs de execuție. Două proiecte în domenii de interes, infrastructura de utilități și infrastructura școlară, pentru primarul Cătălin Hrescanu.

Investițiile menționare nu au fost lipsite de momente dificile, proceduri birocratice și demersuri reînnoite.

Lucrările din proiectul amenajării rețelei de apă potabilă, prima de acest fel din localitate, au durat patru ani, iar investiția, pusă în operă de firma suceveană Euro Est Group, este încheiată.

Probele de presiune au fost făcute pe parcursul ultimelor zile,

Începând de săptămâna viitoare, locuitorii se pot adresa Primăriei cu cereri pentru branșarea gospodăriilor.

Rețeaua de apă din comuna Hârtop se alimentează din rețeaua municipiului Fălticeni, apa fiind preluată print-o conductă la intrarea dinspre Preutești, unde este pompată într-un rezervor tampon de 100.000 de litri, aflat în apropiere de centrul localității, de unde este pompată din nou spre două rezervoare de mare capacitate ce însumează circa 500.000 de litri de apă.

Cele două rezervoare sunt amplasate la ieșirea din Hârtop spre Pleșești, apa stocată aici fiind clorinată din nou, pentru siguranța populației, apa fiind trimisă în rețeaua din comună prin cădere.

Prin acest proiect s-au realizat 25 de kilometri de rețea de apă potabilă și 25 de kilometri de canalizare.

„Începând de astăzi, 6 iunie, conductele și bazinele sunt pline cu apă, au presiune. Începând de săptămâna viitoare vor fi realizate branșamentele la populație.”, a explicat primarul Cătălin Hrescanu. „Mulțumim bunului Dumnezeu că după patru ani de muncă și probleme am reușit să dăm drumul la apa potabilă de care are nevoie toată comuna.”

În proiectul actual sunt realizate branșamente pentru 325 de gospodării din cele 800 existente.

Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă prin alte proiecte și finanțări, la momentul de față 40% din populația comunei având posibilitatea să se racordeze la actualul sistem.

Edilul Cătălin Hrescanu susține că majoritatea fântânilor din comună sunt secate, iar funcționarea primei rețele de apă potabilă va schimba radical condițiile actuale din fiecare gospodărie.

Prin același proiect au fost amplasate 14 pompe de alimentare la incendiu, de mare presiune, în diferite zone ale comunei.

Un proiect de anvergură pe linie de infrastructură școlară este cel al noii săli de sport.

Obiectivul va avea 102 locuri, tribună, vestiare, sistem de ventilație și suprafață de joc sintetică.

Lucrările au început în urmă cu cinci săptămâni, iar zilele acestea va fi turnată placa de la cota zero, fundația fiind deja construită.

Sala de sport va fi construită pe piloni metalici și panouri sandviș și va asigura practicarea mai multor sporturi de masă, printre care fotbal, baschet, volei, handbal și badminton.

Proiectul este derulat de Compania Națională de Investiții, iar lucrările sunt realizată de firma Simion Tehnoconstruct care s-a remarcat prin seriozitate și calitate, obiective încheiate înainte de termen.

Lucrări similare au fost făcute de aceeași firmă la Fălticeni și Boroaia și alte câteva localități de țară.

Termenul de finalizare este 21 martie 2025, însă constructorul vrea ca elevii să poate desfășură primele ore de educație fizică și sport la sfârșitul lunii decembrie, când și-a propus predarea obiectivului.

ȘTIRI