Un vis împlinit de Crăciun. Membrii Rotary Club Fălticeni i-au dăruit un scaun cu rotile unei eleve din DolheștiSpecial

Un vis împlinit de Crăciun. Membrii Rotary Club Fălticeni i-au dăruit un scaun cu rotile unei eleve din Dolhești

       Accesări: 3494

Există visuri care se făuresc în zi de sărbătoare. Bianca-Maria Dobrea, elevă din comuna Dolhești, avea unul și spera să fie împlinit spre final de an. I-a scris din timp lui Moș Crăciun, așteptând cu nerăbdare răspunsul care n-a întârziat să apară.

Bianca nu și-a dorit nimic altceva decât un scaun cu rotile, pentru a-și putea continua studiile la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Este elevă în clasa a X-a, specializarea Științe Sociale, iar la nivel de colegiu are printre cele mai bune rezultate la învățătură.

În ciuda faptului că este dependentă de un scaun cu rotile Bianca este un copil plin de entuziasm, de zâmbet și de energie, tăria psihică și grupul de elevi și cadre didactice din care face parte o ajută și o determină să viseze la un viitor frumos.

Viitorul sună deja bine, pentru că dorința i s-a împlinit de Crăciun. Bianca are acum un scaun rulant electric, care îi va ușura deplasarea cu ușurință în interiorul colegiului. Cadoul este donația membrilor Rotary Club Fălticeni, produs pe care l-au achiziționat la solicitarea conducerii Colegiului „Vasile Lovinescu”.

„Ne place să ne vedem semenii zâmbind și, după ce ne întâlnim, viața să le fie schimbată. Astăzi am reușit să aducem o fărâmă de mai bine în viața Biancăi-Maria Dobrea. Elevă în clasa a X-a la Colegiul Vasile Lovinescu, Bianca ne-a impresionat prin rezultatele sale școlare, dar mai ales prin dorința să de a veni la școală zilnic, chiar dacă nu o face pe picioarele sale, așa cum o fac ceilalți colegi.”, au declarat membrii Rotary Club Fălticeni. „Pentru a veni în ajutorul său și a-i face deplasarea mai ușoară i-am donat un scaun rulant electric. Bianca, să dea Domnul ca toate visurile tale să se împlinească și să știi că nimic nu te poate opri!”

„Bianca este unul dintre copiii din școala noastră, care în ciuda dificultăților pe care le întâmpină, a reușit să se integreze foarte bine în colectiv, un copil care nouă, ca școală incluzivă, ne dă speranța că suntem pe drumul cel bun. Ea este un exemplu de voință pentru noi toți, o dovadă că în viață nu există imposibil iar învingătorii sunt cei care nu renunță niciodată. Pentru acest lucru însă este important ca membrii familiei, cadrele didactice, comunitatea și oamenii de bine să-i ajute pe acești copii să treacă peste toate provocările vieții și să înțelegem cu toții faptul că abilitățile unui copil sunt mai importante decât dizabilitățile.”, ne-a declarat Cristi Acatrinei, directorul Colegiului „Vasile Lovinescu”. „Mulțumim clubului Rotary Fălticeni pentru promptitudinea cu care a dat curs solicitării noastre de a ajuta acest copil minunat. Știm că este unul din multele proiecte pe care le desfășoară, apreciem faptul că susține învățământul și îi felicităm pentru ceea ce promovează. Așteptăm alături de noi și alți oameni de bine. Copiii precum Bianca au nevoie de susținere din partea noastră”.

„Mulțumesc din suflet organizației Rotary pentru frumosul gest făcut pentru mine. Vă sunt profund recunoscătoare și mă bucur că Moș Crăciun nu m-a uitat nici anul acesta. Aveam mare nevoie de acest scaun care îmi va facilita deplasarea.”, ne-a spus Bianca. „De asemenea, le mulțumesc din suflet întregului colectiv de la Colegiul Vasile Lovinescu pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit în acești doi ani. M-au primit cu brațele deschise, au fost mereu atenți la nevoile mele și m-au făcut să mă simt ca într-o familie, în ciuda problemelor pe care le am. Vă doresc tuturor un an nou cât mai bun, cu fericire, liniște sufletească și sănătate și vă sunt profund recunoscătoare!

Adolescenta are, în continuare, nevoie de ajutor.

În ciuda faptului că se deplasează în scaun cu rotile, Bianca n-a lipsit nicio zi de la școală. Experiențele ei cu școala, cu profeosrii și elevii sunt minunate. Este extrem de ambițioasă și puternică, mereu pozitivă în atitudine și cu multă dorință în suflet de a-și realiza alte visuri.

Provine dintr-o familie cu venituri modeste, iar aceste venituri se duc în mare parte pe deplasarea la școală.

Din păcate, mijloacele auto care asigură transportul elevilor pe ruta Dolhești-Fălticeni nu dispun de rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, tatăl fiind nevoit să facă un efort financiar mare prin achitarea contravalorii transportului, apelând la diverse persoane care îi pot oferi ajutor în acest sens.

Un alt sprijin vine de la profesorii și colegii Biancăi.

Ca în fiecare an, prin acțiunile organizate în cadrul Târgului de Crăciun, elevii și cadrele didactice au reușit să-i ofere elevei cu dizabilități motorii un sprijin financiar binevenit, care îi va fi de mare ajutor, pentru o perioadă de timp, în asigurarea transportului.

ȘTIRI