Un tânăr „șofer” din Baia va sta 30 zile în arest. În cinci luni și-a „croit” trei dosare penale la regimul rutierLocal

Un tânăr „șofer” din Baia va sta 30 zile în arest. În cinci luni și-a „croit” trei dosare penale la regimul rutier

       Accesări: 8028

Neliniștit și în ilegalitate pe șosea. Un tânăr din comuna Baia se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, după un șir de trei infracțiuni comise la regimul rutier. Individul, în vârstă de 21 de ani, avea obiceiul să conducă mașina fără permis, deși nu deține un astfel de document.

El a fost surprins în flagrant, în septembrie 2020, și i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

După o lună, tânărul încalcă din nou legea, conduce un autoturism pe drumurile publice, iar oamenii legii îi întocmesc al doilea dosar penal.

El continuă să sfideze legea, iar la începutul acestei luni comite a treia infracțiune și primește al treilea dosar penal. De această dată, sunt cumulate la dosar mai multe infracțiuni. Tânărul a provocat un accident rutier, pe raza comunei Baia, soldat cu pagube materiale, evenimentul fiind sesizat prin numărul de urgență 112.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a acroșat un pieton, ce se deplasa pe marginea drumului, s-a izbit cu mașina într-un gard, vehiculul fiind apoi oprit. El a părăsit imediat locul accidentului.

Doi agenți din cadrul Poliției Rutiere Fălticeni s-au deplasat la fața locului și au reușit să-l identifice la scurt timp pe „șoferul” fugar.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Fălticeni pentru îngrijiri medicale.

Tânărul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar după prelevarea probelor biologice, îmbibația alcoolică era de 0,92 g/l alcool pur în sânge.

La acea dată i s-a întocmit dosar penal pentru patru infracțiuni, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Pe 11 ianuarie el a fost reținut pentru 24 de ore, după care magistrații Judecătoriei Fălticeni au decis aplicarea controlului judiciar.

Nemulțumiți de această decizie, procurorii de Parchetului din Fălticeni au făcut apel, pe 14 ianuarie, la Tribunalul Suceava, iar judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile, începând cu 15 ianuarie.

În aceeași zi s-a emis mandat de arestare pentru tânărul din comuna Baia.

El a fost săltat de polițiști, escortat și încarcerat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Suceava.

ȘTIRI