Primăria comunei Mălini încheie lucrările de modernizare ale Școlii nr.2. Investiții cifrate la peste 330.000 de leiEducație

Primăria comunei Mălini încheie lucrările de modernizare ale Școlii nr.2. Investiții cifrate la peste 330.000 de lei

       Accesări: 1774

Educația are prioritate și este în atenția autorității locale. Primăria Comunei Mălini continuă procesul de modernizare al școlilor din localitate prin ample investiții atât în partea de infrastructură, cât și la capitolul dotări. Școala gimnazială din satul Suha (Școala nr.2) s-a aflat într-un amplu proces de reabilitare, pentru îmbunătățirea condițiilor oferite atât elevilor cât și profesorilor.

Cu fonduri de la bugetul local al Comunei Mălini au fost înlocuite tavanele, instalația electrică, parchetul, gresia și faianța de pe holuri și din grupurile sanitare.

Sălile de curs au primit dotări, elemente de mobilier și au fost înfrumusețate cu noi modele de perdele.

Investițiile totale din bugetul local se ridică la 337.000 de lei.

Lucrările au durat două luni, 20 decembrie 2022 – 20 februarie 2023.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pentru modernizarea actului educațional au fost direcționate fonduri destinate achiziției de dispozitive de ultimă generație. Fiecare clasă dispune de table inteligente, videoproiectoare și sisteme AIO (computer integrat), achiziționate prin Programul Operațional Competitivitate.

Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” a depus un nou proiect, prin intermediul Primăriei comunei Mălini, pentru dotarea tuturor structurilor cu mobilier nou și materiale didactice.

În primăvara acestui an urmează să înceapă lucrările de amenajare peisagistică pentru grădina școlii din satul Suha, lucrări ce vor fi finanțate de la bugetul comunei Mălini.

Slujbă de sfințire și program artistic-literar

Încheierea lucrărilor de investiții a fost marcată printr-un eveniment la care au fost invitați să participe elevii școlii, profesorii și părinții.

Un sobor de preoți, format din părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, preotul Pavel Norocel și preotul Georgian Rotar, au săvârșit slujba de sfințire.

Au ținut discursuri profesoara Angelica Ștefănoaia, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Labiș” Mălini care a subliniat investițiile realizate și Dumitru Amariei, consilierul personal al primarului Petru Nistor, care a transmis un mesaj de susținere al administrației locale pentru mediul educațional prin continuarea investițiilor pentru dezvoltarea și înnoirea infrastructurii școlare în vederea obținerii de performanțe școlare.

„Aș vrea să mărturisesc bucuria pe care o simt astăzi, cu prilejul sfințirii Școlii Gimnaziale nr.2 Mălini, bucuria pe care sunt convinsă că o simt fiecare dintre cei prezenți, profesori, părinți și elevi, deopotrivă.

Școala a trecut printr-o etapă de reabilitare în care s-au făcut multiple îmbunătățiri. Rezultatul investițiilor este vizibil. Condițiile oferite acum sunt foarte bune!”, a declarat directoarea Angelica Ștefănoaia.

„Școala este înzestrată acum cu tot ceea ce este necesar pentru un proces educativ modern și de calitate. Așteptăm din partea elevilor muncă temeinică, rezultate frumoase și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție. Toate aceste investiții nu s-ar fi concretizat fără sprijinul autorităților locale.

Aș vrea să mulțumesc domnului primar Petru Nistor, care ne sprijină necondiționat, care crede în noi, în educație și în profesionalismul colegilor mei.

Părintele protoiereu a rostit un cuvânt de învățătură pentru elevii școlii, amintind rolul acesteia în formarea și dezvoltarea copiilor, generația tânără care trebuie să fie bine pregătită pentru societatea de mâine.

Finalul evenimentului le-a aparținut elevilor și profesorilor unității de învățământ din satul Suha, care au susținut un program literar-muzical, în cadrul căruia au fost recitate poezii creștine și au fost interpretate melodii de grupul vocal instrumental al școlii.

ȘTIRI