Un tânăr din Baia și-a pierdut viața într-un accident cumplit. Comunitatea îl plânge pe Ioan Lucian BăișanuRural

Un tânăr din Baia și-a pierdut viața într-un accident cumplit. Comunitatea îl plânge pe Ioan Lucian Băișanu

       Accesări: 10441

Destin frânt pe șosea. Un tânăr din Comuna Baia și-a pierdut viața într-un accident cumplit, petrecut într-o localitate rurală din județul Sibiu. Evenimentul rutier s-a produs vineri dimineață, în jurul orei 4.

Ioan Lucian Băișanu era psalt și absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Fost elev al al Seminarului Teologic din Suceava, tânărul Baia era iubit și apreciat în localitatea natală.

El și-a pierdut viața într-o zi de sărbătoare, în ziua praznicului „Acoperământul Maicii Domnului”.

Ioan Lucian Băișanu avea 25 de ani.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pe contul de Facebook al tânărului din Baia au fost trimise zeci de mesaje de adio din partea prietenilor și cunoscuților.

Adrian Dobreanu, profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, a transmis un mesaj de adio, la rândul său. „În urma unui tragic accident rutier, cu nespusă durere și tristețe anunțăm trecerea la Domnul a fratelui psalt Băișanu Ioan Lucian care a activat în Grupul psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, participând la zeci de evenimente misionare! Dumnezeu să îl așeze cu cei drepți și să îl odihnească în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire!”

Un mesaj de condoleanțe a transmis public și primarul Maria Tomescu în care și-a exprimat regretul pentru dispariția prematură a tânărului.

„Suntem șocați de această veste! Ioan Lucian Băișanu și-a pierdut viața, într-un accident grav petrecut în județul Sibiu. Deși avea toată viața înainte, Dumnezeu a schimbat planul pentru el, chemându-l la Sine, pe acest tânăr care era aproape de biserică și de oameni.”, a spus Maria Tomescu, primarul Comunei Baia. „Lucian era un copil deosebit, talentat și cu aspirații dintre cele mai frumoase. Un tânăr model, un exemplu pentru ceilalți din comunitate. Un cuvânt de alinare, în aceste clipe de tristețe și durere sufletească, adresăm familiei îndurerate. Vă suntem alături, rugându-ne pentru Ioan Lucian Băișanu, un tânăr frumos de care ne vom aminti mereu cu plăcere. Regretăm această pierdere! Întreaga comunitate este alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l ierte!”

Potrivit IPJ Sibiu, un accident rutier a avut loc în cursul dimineții de vineri, în jurul orei 4.30, la Arpașu de Jos.

Un bărbat a intrat cu mașina într-un stâlp. Șoferul a murit în drum spre spital.

La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție rutieră, iar din primele cercetări s-a stabilit că șoferul unui autoturism, condus pe direcția Sibiu – Brașov, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în impact frontal cu un stâlp de beton situat pe trotuarul destinat pietonilor.

În urma accidentului rutier șoferul, un bărbat de 25 de ani, din județul Suceava, a decedat în drum spre spital.

Polițiștii sibieni continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier.

ȘTIRI