Accesări: 859

Măsură benefică pentru elevi și profesori. Școlile vor rămâne deschise, cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare din localitate. Hotărârea aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și a fost adoptată joi seara.

În altă ordine de idei este eliminat pragul de 6 la mie, rata de infectare, care ar fi condus schimbarea desfășurării cursurilor de la prezență fizică la trecerea la cursurile de la distanță (online).

Trecerea la cursurile online revine școlilor și poate fi făcută în funcție de apariția unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor sau cadrelor didactice.

Elevii și cadrele didactice vor fi testați cu teste de salivă non invazive.

În decizia CNSU se precizează că miniștrii Educației și Sănătății vor adopta un ordin comun cu noile reguli.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Hotărârea a fost aprobată după analizarea propunerilor avansate de Grupul de Suport Tehnico-științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României, la 29 septembrie.2021, referitoare la condițiile în care se poate permite participarea fizică a elevilor la cursuri.

Hotărârea CNSU nr. 76 din 30.09.2021

Art.1

(1) Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.196/1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul:

a) permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) stabilirii modalităților de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri, a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală;

Art.2

(1) Se propune utilizarea în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru elevi și preșcolari, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

(2) Se abilitează Ministerul Sănătății să identifice, prin Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, testele rapide antigen COVID-19 din salivă, introduse pe piața Uniunii Europene cu respectarea cerințelor de reglementare aplicabile și să comunice Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate aceste cerințe de reglementare, precum și cerințele minime de performanță necesar a fi îndeplinite.

ȘTIRI