Un șofer din comuna Baia are dosar penal la regimul rutier. Polițiștii i-au confiscat materialul lemnosRural

Un șofer din comuna Baia are dosar penal la regimul rutier. Polițiștii i-au confiscat materialul lemnos

       Accesări: 5698

Nereguli depistate de oamenii legii.

Pe 16 octombrie, în jurul orei 17, un echipaj din cadrul SPR 7 Mălini, aflat în serviciul de patrulare pe raza satului Bogata, strada Învățător Gheorghe Rădășanu, a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 39 ani, localnic.

Șoferul, un localnic din comuna Baia, deține permis de conducere valabil pentru categoria B, însă pentru a conduce autoutilitara îi este necesară categoria C, întrucât vehiculul are o masă totală maximă autorizată de peste 3.500 kg.

Cu ocazia controlului documentelor s-a stabilit faptul că autoutilitara avea ITP expirat și nu deținea o poliță RCA valabilă fiindu-i reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

De asemenea, bărbatul transporta material lemnos, respectiv buștean esență rășinoase declarând verbal că nu deține documente legale.

Mahanu Design

S-a solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, care au inventariat materialul lemnos. A rezultat cantitatea de 9,82 metri cubi buștean rășinoase, în valoare de 2.241 lei, care a fost confiscat și dat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI