Accesări: 1183

Situație nedorită în mediul rural. Un senator liberal atrage atenția că lemnul de foc pentru populație nu a fost furnizat la mulți dintre beneficiari. Dan Cadariu a lăsat să se înțeleagă faptul că este nemulțumit de ceea se întâmplă la Mălini și Râșca.

El solicită demararea de urgență a unei anchete cu privire la atribuirea lemnului de foc către populație.

În opinia senatorului, ancheta ar trebui să vizeze în special zona ocoalelor silvice Mălini și Râșca, dar și alte ocoale din județul Suceava.

El reclamă faptul că foarte mulți cetățeni din aceste zone ale județului se plâng de faptul că, deși au depus cereri de furnizare a lemnului de foc, încă din luna iunie, iar în prag de iarnă, nu au primit nici până astăzi un răspuns.

Demnitarul s-a arătat indignat și spune că s-a ajuns ca locuitorii din județul Suceava să sufere de lipsa lemnului de foc mai rău decât cei din zona Săveni, județul Botoșani, spre rușinea celor de la Direcția Silvică Suceava.

Senatorul PNL susține că trebuie lămurite, cât se poate de repede, mecanismele suspecte care stau în spatele acestei stări de fapt.

Dan Cadariu a reamintit faptul că propunerea legislativă a parlamentarilor liberali, cu privire la reducerea prețului lemnului de foc pentru populație, prin scăderea TVA de la 19% la 9%, nu s-a bucurat de atenția reprezentanților PSD din Parlament.

Senator Dan Cadariu

ȘTIRI