Accesări: 1722

Licorile bahice le-a dat curaj, dar și bătaie de cap. Doi șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce agenții Biroului Rutier Fălticeni i-au surprins conducând sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii au înaintat, „la pachet”, după încheierea cercetărilor, documentele către procurori.

Până acolo, cei doi șoferi, unul din Fălticeni și un altul din Păltinoasa, au petrecut 24 de ore la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Șoferul din Păltinoasa, în vârstă de 20 de ani, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,54 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar după prelevarea probelor biologice, la spital, a rezultat o concentrație 1,19 g/litru alcool pur în sânge.

Polițiștii l-au oprit, pe data de 27 octombrie, pentru un control de rutină pe drumul național DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii. Oamenii legii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore.

Al doilea șofer cu dosar penal este din Fălticeni. După ce și-a bătut soția, lovind-o cu pumnul în zona feței, individul s-a urcat la volan deși era băut.

Pe strada Botoșanilor, conducătorul auto a intrat într-un stâlp de iluminat, din beton. Un riveran i-a anunțat pe polițiști despre accident. Incidentul s-a întâmplat pe 29 octombrie.

Oamenii legii l-au testat pe autorul accidentului rutier cu etilotestul, rezultat fiind pozitiv.

Șoferul avea 0,87 mg/litru alcool pur în aerul expirat. La spital i-au fost recoltat probe de sânge, buletinul de analiză indicând o concentrație de 1,96 g/litru alcool pur în sânge.

Și în cazul șoferului fălticenean, în vârstă de 62 de ani, s-a luat decizia reținerii pentru 24 de ore.

Procurorii au stabilit în cazul ambilor conducători auto, după dispunerea acestor măsuri, aplicarea controlului judiciar pentru 60 de zile.

ȘTIRI