Comuna Dolhești achiziționează prin fonduri nerambursabile un buldoexcavator de 70.000 de euroRural

Comuna Dolhești achiziționează prin fonduri nerambursabile un buldoexcavator de 70.000 de euro

       Accesări: 552

Comunicat de presă

Asociația Grupul de Actiune Locală G.A.L. Suceava Sud-Est prezintă inițiative de succes și aduce în atenția publicului larg proiecte care prezintă o imagine concretă a măsurilor de finanțare prin Strategia de Dezvoltare Locală 2017-2020. Aceste proiecte au condus la realizări care includ achiziția de utilaje agricole și non agricole pentru antreprenorii ce fac parte din arealul inclus in SDL. Este vorba de comunele Vadu Moldovei, Boroaia, Dolhești, Forăști și Drăgușeni.

În zona GAL Suceava Sud-Est, 14 beneficiari au primit finanțare nerambursabilă pentru a-și dezvolta activitatea.

Beneficiarii acestor proiecte sunt persoane fizice și juridice, doctori, fermieri, autorități publice, oameni care au văzut potențialul unei investiții și au avut curajul să elaboreze proiecte care le-au schimbat viața, iar prin inițiativele lor au contribuit la consolidarea zonei și la asigurarea unor condiții de trai mai bune pentru locuitorii ei.

Dezvoltarea rurală durabilă poate fi realizată și prin intermediul proiectelor mici ale unor oameni cu inițiativă.

Munca și devotamentul fac dintr-o idee o afacere rentabilă, iar acest lucru este dovedit și de beneficiarul proiectului prezentat în actualul comunicat de presă și anume: UAT Dolhești.

Echipa GAL Suceava Sud-Est, împreună cu managerul de proiect Alexandru – Lory Iacob și primarul Cristinel Bărculescu anunță că, în urma derulării Apelului de Selectie pentru masura M3/6B – ”Dezvoltarea, modernizarea și extinderea infrastructurii pentru populația din regiunea Suceava Sud – Est”, ce a fost lansat in anul 2018, UAT DOLHEȘTI (membru fondator al GAL Suceava Sud – Est) a achiziționat prin accesare de Fonduri Europene Nerambursabile următorul utilaj agricol: Buldoexcavator.

Banii pentru utilaj provin de la Uniunea Europeană și Guvernul României prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală).

Valoarea totală a proiectului de la UAT Dolhești este de 70.073 euro.

UAT Dolhești a primit pentru achiziția utilajului 70.073 euro finanțare nerambursabilă.

ȘTIRI