Un nou sens giratoriu va fi amenajat într-o zonă cu trafic intens din Fălticeni. Mai multe parcări vor fi desființateExclusiv

Un nou sens giratoriu va fi amenajat într-o zonă cu trafic intens din Fălticeni. Mai multe parcări vor fi desființate

       Accesări: 9378

Val de schimbări pe linia desfășurării traficului auto. După ce au anunțat implementarea unui proiect prin care mai multe străzi vor deveni străzi cu sens unic, autoritățile municipiului Fălticeni pregătesc încă o noutate în materie de infrastructură rutieră. Este vorba despre un sens giratoriu ce va amenajat pentru fluidizarea circulației.

Nodul rutier circular va fi construit lângă Blocul Turn, la intersecția străzilor Sucevei, 13 Decembrie și Bulevardul Revoluției.

Lucrările sunt incluse în cadrul unui amplu proiect pentru modernizarea mai multor străzi, în valoare de 20 de milioane de lei.

Cu această ocazie vor fi făcute câteva schimbări importante.

Una dintre acestea este aceea că mai multe parcări vor fi desființate.

Este vorba despre parcarea din fața magazinului Haiducul și cel din fața magazinului Fermador. Parcarea mașinilor nu va mai fi posibilă nici la magazinul Anotimp, și, parțial, în zona Judecătoriei.

În schimb, parcarea de la Blocul Turn spre Biserica Catolică nu va fi desființată.

Potrivit proiectului tehnic, pe banda 1 de pe Strada Sucevei, sensul de mers spre centrul orașului, din zona Cantinei Colegiului Național „Nicu Gane” și până la trecerea de pietoni, zona BCR, va fi interzisă parcarea.

Toate aceste modificări au rolul de a fluidiza traficul la intrarea și ieșirea din noul sens giratoriu.

Trecerile de pietoni vor fi păstrate, iar în prelungirea sensului giratoriu va fi construite trei scuaruri, dinspre strada Sucevei, 13 Decembrie și Bulevardul Revoluției.

Nodul rutier circular va avea 12 metri în diametru, iar ca mărime și aspect va fi similar celui de pe strada Sucevei, la intersecția cu drumul spre comuna Horodniceni.

Lucrările de amenajare ar putea începe anul acesta sau anul viitor, în funcție de evoluția lucrărilor de modernizare pe străzile Sucevei și 13 Decembrie.

Proiectul este finanțat prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”.

ȘTIRI