Un fălticenean de 70 de ani este autorul incidentului rutier de pe strada Sucevei. El s-a ales cu amendă și permisul suspendat pentru 60 de zileLocal

Un fălticenean de 70 de ani este autorul incidentului rutier de pe strada Sucevei. El s-a ales cu amendă și permisul suspendat pentru 60 de zile

       Accesări: 3505

Escapadele în traficul rutier sunt sancționate de oamenii legii. Șoferul care s-a deplasat pe contrasens și a lovit două autoturisme pe strada Sucevei va fi pieton în următoarele două luni. Așa au decis polițiștii Biroului Rutier Fălticeni, după ce au ascultat mărturia conducătorului auto.

Bărbatul s-a prezentat marți dimineața, pe 10 noiembrie, la sediul unității de poliție, în termenul de 24 de ore prevăzut de lege, pentru întocmirea documentelor de constatare.

El le-a declarat oamenilor legii că i s-a făcut rău la volan, după care a pierdut controlul mașinii. Autorul incidentului a mai spus că după episodul petrecut pe contrasens, el s-a dus direct acasă.

Șoferul are 70 de ani, localnic, este și proprietarul autoturismului.

Oamenii legii nu cred varianta șoferului, pe care l-au amendat cu 1.160 de lei. Aceștia l-au întrebat de ce nu a oprit la spital pentru ca medicii să-i acorde primul ajutor, dacă starea de sănătate era înrăutățită.

Luni după-amiază, septuagenarul se deplasa cu un autoturism Dacia Logan pe strada Sucevei, dinspre centru spre Ocolul Silvic, iar în dreptul Colegiului Național „Nicu Gane” a trecut peste scuar, a pătruns pe contrasens, s-a strecurat printre participanții la trafic și a revenit pe sensul de mers, după ce a trecut din nou, peste scuar, prin zona amenajată pietonilor, apoi pe zebră.

Bărbatul și-a continua nestingherit drumul, deși lovise două autoturisme parcate. Una dintre persoanele care asistase la incident și a cărei mașină fusese acroșată, a fotografiat mașina, apoi s-a deplasat la poliție pentru a-i sesiza pe oamenii legii.

Aceștia au identificat autoturismul în baza de date, dar și pe proprietarul acestuia. Pentru că nu s-au înregistrat victime, autorul faptei s-a putut prezenta în termen de 24 de ore la sediul poliției.

Ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul pentru 60 de zile.

Șoferul din Fălticeni a fost testat cu alcooltestul, după cum prevăd procedurile în vigoare, rezultatul fiind negativ.

ȘTIRI