Un eveniment fericit la Catedrala Învierii. Momente unice pentru 42 de cupluri care au celebrat „Nunta de Aur”Local

Un eveniment fericit la Catedrala Învierii. Momente unice pentru 42 de cupluri care au celebrat „Nunta de Aur”

       Accesări: 3846

Momente de bucurie, afecțiune și binecuvântare. Sărbătoarea Sfântului Ilie, ocrotitorul orașului Fălticeni, este ziua în care căsnicia trainică primește cinstea cuvenită din partea comunității și autorității locale. 42 de cupluri au pășit în fața altarului pentru a rememora clipele trăite în urmă cu 50 de ani, când mirii au primit taina cununiei.

Le-au fost alături copii, nepoții, dar și prietenii, la acest moment cu adevărat special.

Evenimentul Nunta de Aur s-a desfășurat miercuri, pe 20 iulie, la Catedrala Învierii Domnului din centrul municipiului Fălticeni.

Un cuplu de tineri fălticeneni, căsătoriți anul acesta, au fost nașii celor 42 de cupluri care au împlinit o jumătate de veac de la momentul căsătoriei, un gest simbolic, dar cu încărcătură emoțională aparte.

Un sobor format din cinci preoți de la Catedrala Învierii, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Sfinții Mercurie și Ecaterina, și Biserica Adormirii Maicii Domnului, au oficiat slujba de binecuvântare.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a ținut un cuvânt de învățătură, în care a subliniat importanța familiei și existența acesteia în spațiul social, civil și spiritual.

Parohul Bisericii Sfântul Ilie i-a felicitat pe toți cei care au ajuns la „borna” celor 50 de ani de căsnicie, amintind că încercările unui cuplu au la bază iubirea, statornicia și respectul reciproc.

Un discurs a ținut și primarul Cătălin Coman în care a punctat importanța unui astfel de eveniment în viața comunității locale, arătând că longevitatea unei căsnicii atrage respectul și admirația tuturor.

Edilul municipiului Fălticeni a mai spus că astfel de familii sunt un model pentru societatea de astăzi, iar evenimentul de astăzi, Nunta de Aur, consfințește prețuirea de care se bucură cuplurile atât din partea autorității locale, a bisericii și a comunității.

Cuplurile aniversate au primit, de asemenea, urări de sănătate, căsnicie fericită pe mai departe și tradiționalul „La mulți ani”.

Alături de gândurile bune, Cătălin Coman le-a oferit familiilor sărbătorite diplome de recunoștință, flori și un dar din partea companiei Alevia.

Alături de edilul municipiului Fălticeni au mai participat viceprimarul Constantin Bulaicon, administratorul public Alexandru Rădulescu și consilieri locali.

Apostolatul căsniciei trainice

Printre cei care au sărbătorit Nunta de Aur se numără și familia Apostol.

Preotul Neculai Apostol și preoteasa Maria Apostol s-au căsătorit în urmă cu 50 de ani, iar astăzi au revenit în fața sfântului altar pentru a trăi momente unice.

Alături le-a fost Dragoș, unul dintre cei doi fii ai familiei.

Neculai Apostol este fostul paroh al Bisericii Sfinții Mihail și Gavriil (Grădini) din cartierul fălticenean Tâmpești. Apreciat pentru blândețea și căldura cuvintelor de la predică, preotul Apostol s-a remarcat de-a lungul timpului prin activitatea desfășurată în biserică și în afara sferei spirituale.

Anul 2022 este unul dublu jubiliar, pentru faptul că Neculai Apostol împlinește și 50 de ani la hirotonie.

Familia Apostol a primit din partea preoților un buchet de flori și un mesaj de prețuire transmis de protopopul Adrian Dulgheriu.

ȘTIRI