Un elev eminent al Colegiului Național „Nicu Gane” se numără printre cei 10 bursieri ai Academiei RomâneEducație

Un elev eminent al Colegiului Național „Nicu Gane” se numără printre cei 10 bursieri ai Academiei Române

       Accesări: 2816

Rezultatele deosebite la învățătură atrag reușite pe măsură. Un elev olimpic al Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni se află printre cei 10 bursieri ai unui program lansat de Academia Română. Acesta vizează identificarea, susținerea, promovarea și stimularea tinerilor care se remarcă prin performanțe școlare.

Narcis Axinia este unul dintre cei 10 elevi din țară incluși în acest program.

Pentru actualul an şcolar, Academia Română a acordat bursă de merit unor tineri provenind de la colegii naţionale şi licee din Braşov, Bucureşti, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Jibou, Tulcea și Fălticeni.

Bursa va fi acordată anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate, cu condiţia menţinerii performanţei şcolare de excepţie.

„Experiența mea În cadrul Academiei a fost una memorabilă. Prin prisma acestui proiect am avut oportunitatea de a fi inclus În cercuri sociale superioare, alături de personalități de renume din țara noastră.”, ne-a declarat Narcis Axinia.

Alma Clinic

„Mă simt onorat ca am reușit sa trec de probele de selecție, probe care au fost destul de exigente, comisia de evaluare fiind formată din membrii ai Academiei Române.

Partea cea mai relevantă din proiect nu o reprezintă bursa în sine, ci cercul social, persoanele întâlnite și oportunitățile de studiu.”

Naricis Axinia este primul elev al Colegiului Național „Nicu Gane” care primește bursa Academiei Române.

El s-a evidențiat în activitățile școlare desfășurate la nivelul unității de învățământ, nu doar la învățătură după cum menționează conducerea colegiului fălticenean.

„Este un elev de excepție, cu rezultate remarcabile în acești trei ani de liceu. A preluat atât cheia cât și statutul de lider al elevilor din Colegiul Național „Nicu Gane”., ne-a declarat directorul adjunct Luminița Corbu.

„Ca elev s-a remarcat prin perseverență, cunoaștere continuă, este implicat în activități care au stârnit interes.

Ne bucurăm pentru reușita lui și sunt convinsă că vor mai fi și alte rezultate deosebite până la încheierea studiilor liceale. Narcis este bursier al Academiei Române, un motiv de mândrie și satisfacție personală, iar noi nu putem decât să îl felicităm și să îl susținem pe mai departe.”

Cei zece olimpici, beneficiari ai burselor Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023, au fost selectaţi în urma unei competiţii la care au participat 64 de elevi din toată ţara.

Aceştia au participat, în perioada 1-5 august, la Şcoala de vară “Sub semnul istoriei”, organizată de Academia Română la Centrul său din comuna General Berthelot, judeţul Hunedoara, unde au beneficiat de un program ce a inclus întâlniri cu membri Academiei Române, precum şi o serie de excursii în Ţara Haţegului.

Narcis Axinia, originar din satul Leucușești, este elev cu 10 pe linie la învățătură, în primii trei ani de studiu la liceu. În prezent este Președintele Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Național „Nicu Gane”.

Cursurile de la ciclul primar și gimnazial le-a desfășurat la Școala Gimnazială Preutești, unde, de asemenea, s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și la olimpiade.

ȘTIRI