Un dar pentru sănătatea femeii. Cultura secreției de col uterin este gratuită la cabinetul medicului  Usruf WajdySănătate

Un dar pentru sănătatea femeii. Cultura secreției de col uterin este gratuită la cabinetul medicului Usruf Wajdy

       Accesări: 2885

Sănătatea reprezintă comoara noastră. Este cea mai mare și cea mai importantă avere, pe care, însă, o putem pierde atât de ușor. La fel de bine putem să o păstrăm și să evităm îmbolvănirile prin prevenție.

Principalul scop este acela de a menține sănătatea și starea de bine.

Prevenția s-a dovedit mereu mai puțin costisitoare, mai ales când optăm pentru controale periodice la medic.

În această perioadă, mai exact pe tot parcursul lunii mai, consultațiile ginecologice vin la pachet cu un test gratuit al culturii secreției de col uterin la cabinetul medicului primar Usruf Wajdy.

Cultura secreției de col uterin este analizată în laborator cu scopul de a identifica posibile infecții.

Cui este recomandat acest tip de test rapid?

Acest test rapid este util pentru stabilirea ulterioară a unui diagnostic.

Femeilor de peste 20 de ani le este recomandat să realizeze, o dată la trei ani, o astfel de investigație de laborator, chiar și în absența unor semne sau simptome specifice unei afecțiuni ale aparatului genital. Infecțiile pot fi identificate fie în fază incipientă, fie înainte unor simptome și efecte nedorite.

Recoltarea probei biologice necesare pentru analiza specifică pentru cultura de col uterin se face în Cabinetul medicului primar Usruf Wajdy, dotat cu instrumentar și aparatură modernă.

Pe toată perioada lunii mai, în cadrul consultațiilor ginecologice pacientele vor primi gratuit un test privind cultura secreției de col uterin.

Cabinetul medical se află pe strada Ion Creangă, la parterul Centrul Medical Integrat din municipiul Fălticeni (fosta Policlinică).

Pentru programări puteți apela la numărul 0735 865 547.

Cabinet medical modern

Deschis în vara anului trecut, cabinetul medical este cel mai modern din municipiul Fălticeni.

Acesta este organizat după un concept de tip „spațiu deschis” care integrează zona de primire pacienți, zona de consultație și sterilizare.

Medicul primar Usruf Wajdy are competențe în ecografie și histeroscopie (procedură minim invazivă utilizată pentru vizualizarea cavității uterine).

În momentul de față activează ca șef al Secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu și cu o abordare bazată pe respect, grijă și empatie în relația pacient-doctor, Usruf Wajdy este unul dintre cei mai apreciați medici ginecologi din județul Suceava.

ȘTIRI