Un atelier de creație din Fălticeni donează măști de protecție pentru polițiștii de la rutierăLocal

Un atelier de creație din Fălticeni donează măști de protecție pentru polițiștii de la rutieră

       Accesări: 2967

Ajutor binevenit pentru oamenii legii. Polițiștii din structura rutieră, angrenați în misiuni de verificare pe perioada stării de urgență, au primit în dar un set de măști de protecție. Donația vine din partea atelierului de creație Diamond Collection din Fălticeni.

Într-o vreme în care astfel de produse sunt de negăsit, câteva doamne puse pe fapte bune s-au întors la activitatea de bază.

Acum se ocupă cu producția de măști de protecție.

Zeci de astfel de produse realizate în atelierul din Fălticeni au fost confecțioate pentru agenții de la rutieră.

Acestea au fost distribuite lucrătorilor de poliție care activează în punctele de control din Fălticeni, Suceava și Iași.

Diamond Collection vrea să ajute și sistemul medical cu astfel de măști de protecție.

„Fiindcă vrem să fim solidari și responsabili, am hotărât ca în următoarea perioadă să ne oprim creațiile atelierului și să ne oferim sprijinul și abilitățile pentru a realiza măști de protecție reutilizabile din material!”, este scris pe contul de socializare al atelierului din Fălticeni. „Aceste măști pot fi sterilizate prin fierbere sau în aparatele de specialitate. Precizăm faptul că vrem să sprijinim sistemul medical donându-le spitalelor! Dacă faceți parte din personalul medical sau cunoașteți pe cineva din domeniu și are nevoie de ajutorul nostru vă rugam să ne contactați!”

Polițiștii au ținut să le mulțumească acestor doamne pentru inițiativă, un gest pe care l-au catalogat drept „binevenit, responsabil și lăudabil”.

Atelierul poate produce zilnic 50 până la 70 de bucăți.

În această perioadă, cererea este mult mai mare decât oferta.

Solicitările sunt onorate grație celor trei persoane care fac voluntariat și donează tot ceea ce produc, cu drag, zi de zi.

ȘTIRI