Un alt tânăr din comuna Baia face pasul spre competițiile sportive. Vali Stegari se antrenează cu un campionSport

Un alt tânăr din comuna Baia face pasul spre competițiile sportive. Vali Stegari se antrenează cu un campion

       Accesări: 1144

Visul oricărui tânăr sportiv este să ajungă în marile competiții. Este și dorința lui Vali Stegari, un adolescent din comuna Baia, care s-a împlinit de curând. El a participat la Cupa României la Box, iar emoțiile au fost foarte mari.

Vali Stegari s-a decis să ia taurul de coarne, după ce a câștigat mai multe meciuri de verificare.

Ambițios și talentat, după cum îl descrie antrenorul său, tânărul din comuna Baia a participat la categoria 67 de kilograme.

S-a pregătit mult, zi de zi, în sala de sport unde funcționează Secția de Box din Baia, afiliată Clubului Sportiv Municipal Brăila.

Neșansa a făcut ca, în urma tragerii la sorți, Vali să joace primul meci cu un sportiv foarte experimentat, fost campion al Irlandei și câștigător al Cupei României de anul acesta.

Tânărul pugilist din Baia a fost învins în meciul său de debut, însă orice început este mai dificil.

Antrenorul său crede în potențialul elevului său, despre care spune că are stofa unui sportiv de calitate. Îi lipsește experiența competițională și gestionarea situațiilor din timpul unui meci. Sunt lucruri pe care le înveți doar în ring, alături de cei mai buni.

Vali Stegari se antrenează cu Gheorghe Butnaru, fost campion național la categoria 75 de kilograme și deținător al Centurii de Aur la categoria mijlocie, născut la Fălticeni.

Deși clubul din Baia este deschis de câțiva ani, Gheorghe Butnaru are deja trei sportivi de talie națională pe care i-a descoperit și pregătit cu succes, iar acum se află pe podiumul marilor competiții pugilistice.

Timpul, munca și talentul își vor pune amprenta pe viitorul tânărului Vali Stegari, în care antrenorul său are mare încredere și că îi va călca pe urmele lui Edi Mușet, un alt adolescent din Baia, care este deja campion național.

ȘTIRI