Festivalul datinilor de iarnă se va desfășura în centrul orașului Fălticeni. Evenimentul are un nou organizatorLocal

Festivalul datinilor de iarnă se va desfășura în centrul orașului Fălticeni. Evenimentul are un nou organizator

       Accesări: 6411

Decembrie este luna tradițiilor și obiceiurilor de iarnă. Datinile populare românești, din perioada sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou, ce provin din trecut, continuă şi în ziua de azi. Unul dintre cele mai ample evenimente de acest gen se desfășoară în municipiul Fălticeni.

După un an de pauză, evenimentul va fi reluat.

Festivalul de datini și obiceiuri „Sfântă-i brazda plugului” va aduce în fața publicului cele mai frumoase tradiții din nordul Moldovei.

Manifestarea este concepută ca un eveniment concurs în care evoluează formații de obiceiuri, grupuri de colindători, urși, capre, căiuți, mădămi.

Formații renumite din zona Fălticeni, dar și din alte județe sunt așteptate să participe la ediția 2023, programul complet al evenimentului urmând să fie anunțat în preajma Crăciunului.

Data desfășurării nu s-a schimbat.

Festivalul de datini și obiceiuri „Sfântă-i brazda plugului” va avea loc pe 27 decembrie. În schimb, organizatorul este unul nou.

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” este implicat anul acesta în desfășurarea manifestării.

La fel ca în ultimii ani, formațiile de datini și obiceiuri vor evolua pe scena amenajată lângă esplanada „Nada Florilor” din centrul municipiului Fălticeni.

Programul evenimentului va fi unul bogat.

Preț de câteva ore, publicul va putea asista la un spectacol al celor mai frumoase tradiții, obiceiuri și datini de iarnă.

ȘTIRI