Ultimul pas important pentru deschiderea noului spital din Fălticeni. Agenția pentru Protecția Mediului Suceava dă undă verde emiterii autorizației de mediuSănătate

Ultimul pas important pentru deschiderea noului spital din Fălticeni. Agenția pentru Protecția Mediului Suceava dă undă verde emiterii autorizației de mediu

       Accesări: 1435

Coincidență fericită în zi de sărbătoare. Autoritățile locale au primit o veste bună, legată de noul spital, chiar de Zilele Municipiului Fălticeni. APM Suceava a dat undă verde pentru emiterea autorizației de mediu, ultimul document necesar pentru ca unitatea medicală să-și înceapă activitatea.

Conform procedurilor în vigoare, decizia poate fi contestată în următoarele 30 de zile lucrătoare.

Asta înseamnă că ultima zi în care decizia APM Suceava poate fi „atacată” este 31 august.

Documentul întocmit de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava a fost emis marți, 20 iulie 2021.

„Astăzi, de ziua binecuvântata a orașului, de Sfântul Ilie, Fălticeniul primește vestea așteptată de 30 ani: Am obținut ultima autorizație necesară pentru deschiderea noului Spital municipal din Fălticeni ! Mulțumesc tuturor celor implicați și, în mod deosebit, camaradului, prietenului, medicului, omului, managerului Morariu Vlad Alexandru cu care am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil pentru realizarea acestui obiectiv!”, a spus primarul Cătălin Coman. „Zeci de drumuri la București, mii de ore de ședințe de lucru, sute de probleme rezolvate! Vă mulțumesc dragii mei fălticenenii pentru că ne-ați fost alături, că ne-ați dat energia, puterea și credința să mergem înainte, să nu renunțăm când totul părea imposibil, să intrăm pe geam, atunci când eram dați afară pe ușă! La mulți ani, Fălticeni!”

Mahanu Design

Cel care se ocupă de emiterea autorizației de mediu pentru noul spital este Gheorghe Aldea, fost viceprimar al municipiului Fălticeni, în prezent angajat al APM pe funcția de consilier în cadrul Serviciului Avize, Acorduri, Autorizații.

Spitalul nu-și va începe activitatea mai devreme de 1 septembrie. În același timp, începând cu prima zi a lunii septembrie, APM va putea emite autorizația de mediu.

Primarul Cătălin Coman este optimist și susține că activitatea în noul spital va începe în prima jumătate a lunii septembrie, de îndată ce spitalul va primi documentul menționat.

La momentul actual, unitatea medicală are autorizațiile ISC, ISU și DSP. Dosarul trebuie completat cu autorizația APM Suceava.

Varianta preliminară a documentului este deja publicată pe portalul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

ȘTIRI