Trei străbunice din Baia și Bogata au depășit suta de ani. Primarul Maria Tomescu le-a oferit Diploma OmagialăRural

Trei străbunice din Baia și Bogata au depășit suta de ani. Primarul Maria Tomescu le-a oferit Diploma Omagială

       Accesări: 7110

Record de longevitate atins în această toamnă. Trei străbunice din comuna Baia au depășit suta de ani, un moment unic în ultimele patru decenii pentru comunitatea locală. Adela Apetrei, Maria Teodorescu și Zenovia Săvoaia sunt doamnele în dreptul cărora vârsta este scrisă cu trei cifre.

Săptămâna aceasta și-au serbat ziua de naștere, prilej de mare bucurie pentru familiile lor, pentru nepoți, strănepoți, copii.

Cele trei doamne centenare au primit vizita Mariei Tomescu, medic și primar al comunei Baia, pentru a-și exprima în câteva cuvinte prețuirea și recunoștința.

Întâlnirile au fost emoționante și încărcate de bucurie, străbunicele bucurându-se de toată atenția celor din jur.

Au fost momente unic care chiar și pentru această comunitate, unde, după cum se vede, trăiesc cele mai multe persoane longevive din județul Suceava.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Au fost clipe de bucurie. Momente de neuitat!

Nu oricine ajunge la această vârstă.”, ne-a declarat Maria Tomescu.

„Am fost primiți cu multă căldură, mult drag și un zâmbet plin de blândețe.

Noi le-am oferit un dar, în semn de prețuire și le dorim multă sănătate. Este impresionant să vezi că aceste mame, bunici și străbunici, au marcat în același timp peste 100 de ani de viață!”

Dacă Maria Teodorescu și Zenovia Săvoaia au marcat 101 ani de viață, Adela Apetrei este deja la vârsta de 102 ani, fiind în prezent și cel mai longeviv locuitor al comunei Baia.

În ciuda vârstei înaintate, cele trei doamne gândesc limpede, aud și văd încă bine.

Au parte de atenția familiei și constituie un exemplu în comunitate. Viața echilibrată, credința în Dumnezeu și inima bună sunt cele care le-au ajutat pe străbunicele Maria, Zenovia și Adela să ajungă la această venerabilă vârstă.

Nu mai sunt în putere, dar au parte de sprijinul și iubirea copiilor și nepoților, iar asta este tot ceea ce contează la bătrânețe.

La ceas aniversar, în bagajul inimii s-au numărat și clipele petrecute alături de Maria Tomescu. Primarul comunei Baia le-a înmânat cu ocazia zilei de naștere disctinția „Diploma Omagială”. Acestea au fost oferite împreună cu un buchet flori și un tort.

Nu au lipsit îmbrățișările și tradiționalul „La mulți ani”.

ale

ȘTIRI