Târg de bunătăți în comuna Cornu Luncii. Elevii și profesorii Școlii ”Constantin Blănaru” au marcat Ziua RecolteiEducație

Târg de bunătăți în comuna Cornu Luncii. Elevii și profesorii Școlii ”Constantin Blănaru” au marcat Ziua Recoltei

       Accesări: 1645

Toamna are și anul acesta roade bogate. Acesta este unul dintre motivele pentru care în comuna Coru Luncii oamenii au sărbătorit duminică „Ziua Recoltei”. Agricultorii, pomicultorii și apicultorii și-au dat întâlnire în Satul românesc de altădată, aflat în satul Sasca Nouă, unde au etalat cele mai frumoase produse din producția proprie.

Lor i s-au alăturat elevii și profesorii Școlii ”Constantin Blănaru” care au rupt din timpul liber pentru a-și face cunoscute bunătățile din bucătăria proprie.

La standul școlii au fost expuse produse ambalate într-un mod cât mai atrăgător, realizate de mămici, cu sprijinul copiilor, dar și cadre didactice. Cumpărătorii au avut ce și de unde să aleagă, din oferta de produse tradiționale, specifice acestui anotimp, nelipsind compotul, dulceața, gemurile, siropurile de fructe, zacusca, salata de bureți pentru iarnă, gogoșari și legume în oțet.

Pe lângă acestea au fost expuse mere, cartofi, nuci și ceapă.

Piața țărănească s-a dovedit o experiență valoroasă pentru toți cei implicați în activitatea extrașcolară.

Codrin Benta

Maria Verdeș, directorul Școlii ”Constantin Blănaru”, afirmă că prezența la Ziua Recoltei s-a dovedit „oportunitatea de a duce dincolo de zidurile școlii spiritul, valoarea și calitatea muncii în echipă”.

„Cele câteva ore petrecute în Satul românesc de altădată au fost ore de calitate.

Au fost ore în care am socializat și am cunoscut o altă parte a vieții de comunitate, timp în care ne-am putut descoperi noi resurse personale, aspecte pe care le vom valoriza în contexte viitoare.”, ne-a declarat directoarea Școlii Gimnaziale „Constantin Blănaru”.

„Mulțumesc elevilor, părinților și cadrelor didactice prezente, care au participat cu drag și interes la activitatea inițiată de Satul românesc de altădată!

Mulțumesc conducerii Primăriei Cornu Luncii, reprezentată la acest eveniment de către domnul viceprimar Constantin Cioban, pentru atenția acordată echipei noastre!

Mulțumesc cumpărătorilor, care prin simplul lor gest au creat o stare de bine în rândul copiilor, le-a întărit încrederea în puterea lucrului bine făcut și i-a determinat să simtă că în viață totul poate fi frumos!”

Ziua Recoltei nu a fost doar despre fructe, legume și bunătăți, ci și despre relațiile interumane, socializare și voie bună.

Elevii și profesorii Școlii ”Constantin Blănaru” au schimbat opinii cu ceilalți participanți din piața țărănească, au luat pulsul evenimentului și au răspuns la întrebările jurnaliștilor veniți să relateze despre eveniment.

Tot aici au fost prezenți și elevi și profesori de la celelalte unități arondate școlii cu personalitate juridică, Școala Primară ”Ioan Grosaru” Păiseni și Școala Gimnazială ”Ieremia Valahul” Sasca Mare, un prilej perfect pentru consolidarea prieteniilor.

Un aspect important este și acela că banii obținuți din vânzarea produselor de standul școlii vor fi direcționați pentru premierea elevilor implicați în activități școlare și extrașcolare.

ȘTIRI